x

Judas Priest-guitarist forklarer årsagen bag indlæggelse

Judas Priest-guitarist forklarer årsagen bag indlæggelse

Guitaristen blev i sidste uge ramt af ”store medicinske hjerteproblemer” under en koncert – nu forklarer Faulkner, at der var tale om en aortaaneurisme

Richie Faulkner er kommet med flere detaljer om sin indlæggelse på hospitalet i sidste uge. Guitaristen fortæller, at han blev ramt af en aortaaneurisme, da han var på scenen, skriver NME.

I sidste uge meddelte Judas Priest i et Instagram-opslag, at bandet var nødsaget til at udskyde resten af deres 50 Heavy Metal Years-turné i USA, da Faulkner var ramt af ”store medicinske hjerteproblemer”, som medførte, at han måtte indlægges. Bandet ønskede guitaristen en hurtig bedring og lovede at give besked om omlægning af koncertdatoerne, når de fik de nødvendige opdateringer fra lægerne. Senere blev det meddelt, at musikerens tilstand var stabil.

LÆS OGSÅ: Judas Priest-guitarist indlagt – bandet udskyder turné

I et nyt statement via Rolling Stone fortæller Faulkner, at han blev ramt af en aortaaneurisme under koncerten på Louder Than Life Festivalen i Louisville, Kentucky den 26. september 2021.

En aortaaneurisme er en udposning på hovedpulsåren. Ofte er der ingen symptomer, men i tilfælde af at udposningen sprænger – som det skete for Faulkner – vil blodet løbe ud i bughulen, og situationen kan således blive dødelig, i nogle tilfælde inden for få minutter.

Faulkner har ingen historie med hjerteproblemer eller højt kolesteroltal. Episoden opstod således, ud fra guitaristens egen oplevelse, ud af det blå.

”Jeg har altid været taknemmelig for de muligheder, jeg er blevet givet. Jeg har altid betragtet mig selv som DEN heldigste mand nogensinde – at kunne spille min yndlingsmusik – med mit yndlingsband – for alle mine yndlingsmennesker verden over. I dag er blot det at være i stand til at skrive dette til jer den største gave af alle,” siger Faulkner i sin udtalelse.

Når han ser optagelserne fra sangen ”Painkiller”, kan guitaristen godt se, at den var gal. Hans læge fortalte ham desuden, at folk, der rammes af aortaaneurismer, normalt ikke når frem til hospitalet i live. Guitaristen måtte igennem 10 en halv times åben hjertekirurgi og fik indsat fem mekaniske komponenter i sit bryst.

”Jeg er bogstavelig talt lavet af metal nu,” siger Faulkner.

Han erkender dog, at situationen kunne være endt ganske anderledes.

”Vi havde kun en times sæt den aften grundet Metallicas optræden efter vores – og tanken har da strejfet mig, at hvis det var et fuldt sæt, ville jeg så have spillet indtil mit totale kollaps? Hvis det ikke var sket i sådan en høj adrenalin-situation, ville min krop så have været i stand til at fortsætte længe nok til at nå hospitalet?”

Guitaristen er taknemmelig for at være i live, og han har takket sine venner, familie, band, hold, ledelse og fans verden over for deres ”kærlighed og støtte gennem den sidste uges tid”. Han lovede desuden at give besked så snart, han var klar til at spille igen.

Faulkner har været medlem af Judas Priest siden 2011, hvor han erstattede K. K. Downing, som nåede at spille med bandet i mere end fire årtier. Det er endnu uvist, hvornår Judas Priest genoptager deres amerikanske turné. Gruppen er desuden sat til at optræde på Copenhell 2022 som del af deres Europaturné. Bandet blev offentliggjort som hovednavn i år 2020 og 2021, men festivalen blev af begge omgange aflyst som følge af coronapandemien.

LÆS OGSÅ: Copenhell klar med 20 navne til 2022


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA