Nyhed

Det behøver ikke være svært at være kreativ

GAFFA.dk - alt om musik

Redigering af videoer og billeder kan være kompliceret. Men to nye programmer fra Adobe lover at gør det let for selv novicerne

Når videoer eller billeder skal redigeres, så er det meget ofte Adobe Premiere, til videoredigering, og Adobe Photoshop, til billedredigering, der er det foretrukne værktøj. Men Adobe har faktisk versioner af de to programmer rettet mod alle os, der ikke nødvendigvis er professionelle, og de er lige kommet i helt nye versioner.

Adobe Photoshop Elements 2022 og Adobe Premiere Elements 2022 er de to nye – eller skal vi sige opdaterede – programmer, der lige er blevet lanceret fra Adobe. De har ellers holdt relativ lav profil omkring deres Elements-programmer længe, men nu er Adobe så på banen igen.

(Adobe Premiere Elements 2022 tillader blandt andet let dobbelt eksponering. Foto: Adobe)


I de to nye versioner har de blandt andet indført Adobe Sensei AI-drevne-funktioner. Noget vi ellers indtil videre kun har set på deres store programmer. Disse AI-funktioner skulle gøre det langt lettere for os alle at få nogle helt unikke resultater, når vi redigerer billeder.


Adobe lover specielle effekter, billeder, der kan gøres levende, og ikke mindst kan du justere billeder, så de passer sammen i helt unikke forme. For eksempel kan du transformere et billede, så det passer ind i solbrillerne på en person og får den korrekte forvridning, lover Adobe i en pressemeddelelse.

Når det kommer til videoer, så fortæller Adobe, at de nu gør det let for dig at ændre din video til det format, du har behov for, for eksempel så det passer til TikTok, Facebook, eller hvad du nu måtte have behov for.


(Adobe Photoshop Elements 2022 gør det muligt at fjerne uønskede elementer fra billeder, og ændre på for eksempel pels på kæledyr. Foto: Adobe)

De lover også, at det bliver lettere at redigere videoer, fjerne uønskede effekter og forlænge billeders baggrunde.

Adobe lover masser af nye funktioner i Elements-programmerne, alle bygget op om deres AI, og alle for at gøre det let at skabe sjove og flotte effekter i såvel video som billeder.


Med en pris på omkring 1.200 kroner for begge programmer, er det to ret billige programmer, og hvis tidligere erfaringer kan bruges her, så gør Elements programmerne det langt lettere at få gode resultater uden at have stor erfaring i redigering.

LÆS OGSÅ: Nu kan alle få et kreativt kamerasetup

ANNONCE