Nyhed

Microsoft på vej med en Chromebook-konkurrent

GAFFA.dk - alt om musik

Billige laptops til studerende kan være svære at finde, og Chromebooks har længe været det foretrukne våben her. Men nu er Microsoft klar til også at angribe dette marked.

Det er sjældent, at de studerende har behov for store mængder hestekræfter til deres studielaptop. Chrombooks har derfor været meget populære gennem de sidste mange år, den kunne nemlig levere masser af muligheder og apps for en lap pris og ofte med et batteri, der kunne holde en hel skoledag og lidt til.

Men Microsoft vil ind på det marked også, og de har lige annonceret, at de er på vej med en konkurrent til Chromebooks, en Surface Laptop SE, der kører en letvægtsudgave af Windows 11, og som kun har præcist de hestekræfter, den skal bruge, blandt andet en relativ svag og ældre processor og lav mængde af hukommelse.


Ifølge Microsoft får Surface Laptop SE et 11,6” display med en relativ lav opløsning, men skærmformatet er 16:9, så du får en ret bred skærm i forhold til andre Surface laptops.

Den får naturligvis et kamera på forsiden, så du kan deltage i onlinemøder eller skoleundervisning, hvis den nu skulle komme tilbage med genkomsten af Corona-pandemien.


Men hvor mange specifikationer ser ganske svage ud, lover Microsoft, at batteriet skulle kunne klare op til 16 timer, så der skulle være mere end rigeligt batteri til en skoledag.

Hvornår den dukker op på det danske marked, har Microsoft ikke oplyst, og prisen er derfor heller ikke opgivet i danske kroner endnu. Men den får her og nu en pris på 250 amerikanske dollars, hvilket svarer til omkring 1.600 danske kroner – så mon ikke den kommer til at koste under 2.000 kroner i Danmark.

LÆS OGSÅ: Sikkert at opgradere Mac-computere igen


ANNONCE