Nyhed

David Bowie-film på vej fra "Kurt Cobain"-instruktør

GAFFA.dk – alt om musik

Intruktøren Brett Morgen har kæmmet tusindvis af timers optagelser af den afdøde musiker gennem

Brett Morgen, der angiveligt er blevet hyret til det kommende David Bowie-filmprojekt, er bedst kendt for sit arbejde på Kurt Cobain-filmen Montage of Heck fra 2015, oplyser NME.

Morgen har brugt de sidste fire år på at arbejde på projektet. Dette arbejde har involveret at gennemse tusindvis af timers performance-optagelser, hvoraf størstedelen aldrig er blevet delt, skriver Variety.


Til Variety har en kilde beskrevet den kommende film som "hverken dokumentar eller biografi, men en fordybende filmisk oplevelse bygget til dels på tusindvis af timer med aldrig før set materiale".

Der er ikke blevet afsløret meget om projektet, udover at Bowies mangeårige producer Tony Visconti også har skrevet under på filmprojektet, hvor han skal fungere som dets musikproducer. Derudover er der medlemmer af lydteamet som også har arbejdet på den biografiske spillefilm om Freddie Mercury, Bohemian Rhapsody.

Titlen på den kommende film er heller ikke blevet offentliggjort. Dog oplyses det, at instruktøren Morgen angiveligt sigter efter en IMAX-udgivelse. Variety noterer også, at en Sundance-premiere i slutningen af ​​januar kunne være muligt, hvilket ville falde sammen med seks-årsdagen for Bowies død. 


Den kommende Bowie-film kommer dog for nogle som en overraskelse, da Bowies nærmeste tidligere har valgt at tage afstand til biografiske spillefilm også kaldet biopics. Det gælder efter sigende særligt ekskonen Angie Bowie, der kaldte den nyligt udkomne Bowie-biopic Stardust for "totalt spild af tid". Morgens projekt skulle dog have vundet støtte og samarbejde, muligvis fordi filmen bliver mere "livekoncertorienteret".

Tidligere i år blev det annonceret, at Bowies tabte album Toy fra 2001 ville få en officiel udgivelse, som vil byde på genindspillede og fornyede versioner af nogle af hans tidligste numre. Det var meningen, at albummet skulle udgives som efterfølgeren til pladen Hours fra 1999, men på grund af en overensstemmelse mellem Bowie og hans daværende pladeselskab Virgin, blev albummet lagt på hylden. Albummet udkommer den 7. januar 2022.

LÆS OGSÅ: David Bowies forsvundne album "Toy" bliver nu officielt udgivet


ANNONCE