x

The Weeknd slår vild Billboard-rekord med 2019-hit

The Weeknd slår vild Billboard-rekord med 2019-hit

Sangeren vipper et klassisk nummer fra 1960'erne af pinden

The Weeknds hitsang ”Blinding Lights” er netop blevet kåret som nummer 1 Billboard Hot 100-sang nogensinde. Den canadiske hitmager overhaler således Chubby Checkers 1960'er-klassiker ”The Twist”, da The "Blinding Lights" nu har ligget 90 uger på Billboards top 100-singlehitliste. Det skriver Pitchfork.

Megahittet ”Blinding Lights” lå som nummer 1 på listen i fire uger og slog siden rekord for flest uger i Top 5 med 43 uger, Top 10 med 57 uger og Top 40 med 86 uger.

I nummerets musikvideo, der starter med et nærbillede af The Weeknds blodige, men tilsyneladende grinende ansigt, ser vi blandt andet sangeren køre ræs i en Mercedes, inklusive en trippy slow motion sekvens, og så får musikeren også et par på hovedet, der forklarer det blodige nærbillede i begyndelsen.

Artiklen fortsætter under videoen

Kunstneren med det borgerlige navn Abel Makkonen Tesfaye har for nylig arbejdet sammen med Post Malone på sidstnævntes nye single, ”One Right Now”, hvor de to musikere kan opleves sammen i en skydegal video. The Weeknd optræder ligeledes på duetten ”La Fama” med den spanske singer-songwriter Rosalía og har desuden et album på vej, hvor den aktuelle single ”Take My Breath” vil være at finde.

Senest udgav musikeren 2020-albummet After Hours, hvor det nærmest uundgåelige hit, ”Blinding Lights”, var at finde. Pladen bød også på numre som ”In Your Eyes” og ”Save Your Tears”, der ligeledes har nydt stor succes.

Ved siden af sin musikalske karriere har The Weeknd udvilket en dramaserie med titlen The Idol. Serien har netop fået grønt lys fra HBO og vil blandt andet have Troye Sivan på rollelisten.

LÆS OGSÅ: Her er vinderne af American Music Awards


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA