x

Roskilde Festival melder om ændringer i 2022

Roskilde Festival melder om ændringer i 2022

Festivalgæsterne får ikke lov til at vælte hegnet til næste års Roskilde

Arrangørerne bag Roskilde Festival er efter to år med aflysninger i fuld gang med planlægningen af 2022-udgaven af den folkekære begivenhed. I lyset af corona-situationen varsler festivalens arrangører dog om ændringer, som særligt vil få indflydelse på gæsternes entre på festivalen. Det skriver Kulturmonitor.

Normalt er der tradition for, at festivalgængerne stimler sammen udenfor pladsen, klar til at vælte hegnet i jagten på den perfekte campingplads. Det er desværre en oplevelse, som de 85.000 gæster, som deltager i næste års festival, må være foruden. Det skriver TV 2 Lorry.

Henrik Bondo Nielsen, der er divisionschef for deltagerdivisionen på Roskilde Festival, udtaler til TV 2 Lorry, at den vanlige åbning ikke vil være passende, idet samfundet i høj grad stadig er præget af corona. Dermed ønsker arrangørerne en mere rolig og forudsigelig start på begivenheden.

”Vi kan på nuværende tidspunkt ikke sige, hvordan man skal forholde sig, hvis man har et stærkt ønske om at bo et bestemt sted,” udtaler Henrik Bondo Nielsen.

Han forsikrer dog om, at festivalgæsterne vil få besked herom i god tid.

LÆS OGSÅ: Varm op til Roskilde Festival 2022 sammen med alle artisterne

Festivalens camping- og parkeringsområde vil desuden blive påvirket i de kommende år, idet området er udvalgt til udvinding af råstoffer. Således er festivalens arrangører i fuld gang med at finde nye områder, som skal erstatte de arealer, der bliver påvirket af råstofudvindingen. Der er dog primært tale om parkeringsarealer. De næste områder estimeres til at blive gravet op i løbet af 2023.

Roskilde Festival fandt sidst sted i 2019. Festivalen skulle have fejret sit 50-års jubilæum i 2020, men endte i stedet med at blive udskudt to år i træk år som følge af coronapandemien. Således vil den store fejring finde sted til næste sommer – dog under indførslen af corona-venlige tiltag.

I oktober bragte GAFFA et interview med festivalens programchef Anders Wahrén om festivalens og musikprogrammets situation i lyset af en pandemi og to år med aflysninger.

Her lagde Wahrén vægt på, at der skulle gøres plads til de folk, som har brug for at trække sig tilbage fra den store menneskeflok, og at festivalens pladsindretning vil imødekomme dette behov, uden at det skal medføre en fattigere festivaloplevelse.

Følgende navne er annonceret til næste års festival: Dua Lipa (UK), Tyler, The Creator (US), Haim (US), St. Vincent (US), AG Club (US), Alogte Oho & His Sounds of Joy (GH), Arlo Parks (UK), Black Pumas (US), Converge: Bloodmoon (US), Danish String Quartet & Dreamers’ Circus (DK), Erika De Casier (DK), Fantaines D.C. (IE), Grandson (CA), Idles (UK), Jada (DK), Joyce (DK), Kelly Lee Owens (UK), Land of Kush (CA/EG), Lingua Ignota (US), Moses Sumney (US), Nyege Nyege (UG), Poppy (US) og Seni Reak Juarta Putra (ID).

LÆS OGSÅ: FESTIVALERNES HISTORIE: Den årlige forløsning

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA