x

Dansk fremstød i Holland

Dansk fremstød i Holland

Torsdag og fredag aften blændes der i den hollandske by Groningen op for en af de største showcases for populærmusik i Europa. Flere end 100 bands er inviteret til at spille på EuroSonic, og koncerterne afvikles på flere end 20 forskellige spillesteder. Publikum er en blanding af lokale - Groningen er en stor universitetsby - og branchefolk fra hele Europa.

GAFFA.dk er til stede på EuroSonic og vil rapportere om såvel den danske delegations "succesrate" som spændende, nye europæiske navne.
Den danske scene er repræsenteret ved Superheroes, s.p.e.c.t.r.e, envelopes og Junior Senior, som alle spiller i aften. Især sidstnævnte venter branchefok sig meget af, efter en meget begejstret live-anmeldelse i det engelske blad NME.

Uoverensstemmelser førte til aflysning
Pt. allestedsnærværende The Raveonettes skulle efter planen have åbnet spillestedet Vera i aften kl. 20.45, men koncerten er aflyst. Efter sigende som følge af uoverensstemmelser mellem bandets management og arrangørerne. Et rigtigt ærgerligt hændelsesforløb, idet optræden på EuroSonic kan fungere som springbræt for booking på de større europæiske festivaler.

Belgisk femme fatale
Torsdagens koncerter bød på en rigtig god overraskelse. Den belgiske sangerinde An Pierle, som lige har udsendt sit andet album, tog røven på publikum i Grand Theatre. Et tæt sammenspillet band med guitar, trommer og bas/cello dannede rammen om An Pierle, som selv var placeret bag et flygel - på en gennemsigtig hoppebold...!

Med et sangunivers, som var lige dele Tori Amos og Jerry Lee Lewis og en performance, som var humoristisk, hvor Amos er neurotisk, underholdende, men først og fremmest hamrende talentfuld, kunne man ikke bede om mere. Lad os få damen til Danmark snarest!

Hør koncerterne i radioen
Adskillige af EuroSonic-koncerterne optages af radiostationerne i EBU/samarbejdet, herunder Danmarks Radio. Du kan derfor forvente at høre nogle af koncerterne i P3 hen over foråret.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA