x

Tidligere Rage Against The Machine-frontmand leverer gratis anti-krigs-sang

Tidligere Rage Against The Machine-frontmand leverer gratis anti-krigs-sang

I kølvandet på gratis anti-krigs-sange fra navne som Beastie Boys og The Clash-guitarist Mick Jones, kommer det ikke som den store overraskelse, at den stærkt politisk aktive tidligere Rage Against The Machine-frontmand Zack De La Rocha også vil lade sin holdning høre. Sangen "March Of Death" er lavet i et samarbejde med sample-snedkeren DJ Shadow.

På De La Rocha og Shadows hjemmeside skriver førstnævnte blandt andet: "Uden nogen grund, uden legal eller moralsk forsvarlighed og uden noget direkte bevis på, at Irak truer Amerikas sikkerhed, har Bush- administrationen valgt at gå i krig. Imens jeg skriver dette, regner bomberne ned over de forsvarsløse civile i Bagdad i en handling, der allerede har kostet over en million uskyldige irakiske menneskers liv. Mennesker ligesom os, der ønsker demokrati, men finder sig selv fanget mellem en diktator på den ene side, nøgen amerikansk aggression på den anden, og olien under deres land."

Og De La Rocha fortsætter med: "Jeg frigiver denne sang til alle, der er villige til at lytte. Og jeg håber, at denne sang ikke kun får os til at tænke, men også får os til at handle og hæve vores stemmer. Løgne, sanktioner og krydsermissiler har aldrig medvirket til et frit samfund."

"Artister, malere, skuespillere, forfattere eller musikere, er forpligtiget til at reflektere over verdenen omkring dem. Vores nuværende regerings udenrigspolitik slår mig som værende nådesløs, inhuman og håbløst ude af trit med de såkaldte værdier, den hævder at beskytte. Som amerikaner giver min regerings handlinger mig grund til store bekymringer. Jeg er stolt over at hjælpe Zack De La Rocha med at give en musikalsk stemme til denne bekymring," skriver Shadow med det borgerlige navn Josh Davis på hjemmesiden.

Shadow og De La Rocha har også samarbejdet om tre sange til De La Rochas kommende solodebutalbum, der også tæller Nine Inch Nails-frontmanden Trent Reznor som samarbejdspartner.

Sangen "March Of Death", der indledes med ordene "rock 'n' roll music is the main weapon", kan downloades i mp3-format herfra: www.marchofdeath.com, hvor også sangteksten kan ses.

Af andre nyheder om nye anti-krigs-sange kan det nævnes, at Robbie Williams har indspillet sangen "Happy Easter (War Is Coming)", en titel- omskrivning af Lennon og Onos klassiker "Happy Xmas (War Is Over)" fra 1971. Den nye Williams-sang inkluderes som b-side til den kommende single "Come Undone".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA