x

Rockveteraner på 5-øren på Amager

Rockveteraner på 5-øren på Amager

Er man til gedigen tungrock, som vor mor – eller måske snarere hendes idoler – lavede den, er der god grund til at kigge forbi 5-øren på Amager Strandpark ved København lørdag 7. juni. Her optræder nogle af rockhistoriens helt store navne inden for hardrock. Nemlig Deep Purple, Thin Lizzy og Lynyrd Skynyrd samt det danske bluesband The Midnight Blues.

De tre førstnævnte bands har eksisteret i tre årtier og har naturligt nok gennemgået nogle pauser og udskiftninger gennem årene. Den originale Deep Purple-forsanger Ian Gillan (billedet) og ditto trommeslager Ian Paice er dog stadig med, ligesom den gamle Thin Lizzy-guitarist Scott Gorham er det, mens de oprindelige Thin Lizzy- og Lynyrd Skynyrd-forsangere Phil Lynott og Ronnie VanZandt af naturlige årsager ikke kan være til stede, da de – som en del vil vide – døde i hhv. 1986 og 1977 af hhv. narko/alkoholforgiftning og ved et flystyrt.

The Midnight Blues har "kun" ni år på bagen, men består af garvede musikere, bl.a. den gamle Gasolin’-trommeslager Søren Berlev, og bandet spiller boogie-bluesrock, der bl.a. har givet gruppen prædikatet "Danmarks svar på ZZ Top".

Billetsalget er startet på Billetnet, 70 15 65 65 / www.billetnet.dk.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA