x

Lars Ulrich udtaler sig om brugen af hans musik som tortur

Lars Ulrich udtaler sig om brugen af hans musik som tortur

I et nyt interview med World Entertainment News Network udtaler Metallicas trommeslager Lars Ulrich en stærk utilfredshed over, at gruppens musik er blevet brugt som stressfaktor ved forhør af irakiske fanger. Især bandets "Enter Sandman" er blevet flittigt brugt for at knække fangerne, der af naturlige årsager aldrig har hørt denne slags musik.

Dinah PoKempner fra menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch udtalte tidligere på året om sagen, at der ikke er nogen tvivl om, at langvarig, høj musik falder ind under torturbegrebet. Man kan deraf udlede, at USA således overskrider Genevekonventionen for behandling af krigsfanger.

"Jeg har det skrækkeligt over det. Der er ingen i Irak, der nogensinde har gjort noget for at såre mig, og jeg forstår ikke, hvorfor vi skal indblandes i det bullshit," siger Ulrich.

Ulrich udtaler også, at hvis den amerikanske hær fortsat har planer om at bruge høj musik som torturmiddel, så burde de finde noget virkeligt ubehageligt: "Hvad med at fyre op for noget Venom eller noget af det norske dødsmetal? Nogle gange er Metallica bare det symbolske heavy metal-band, når folk taler om den genre."

Trods utilfredsheden er Ulrich godt klar over, at han ikke kan ændre på den nuværende situation: "Hvad skal jeg gøre, ringe til George Bush og bede ham om at få sine generaler til at spille Venom?"Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA