Nyhed

Yael Naïm til Rust

Den fransk/israelsk/tunesiske sangerinde kan opleves i København 9. december

Den fransk/israelsk/tunesiske sangerinde og sangskriver Yael Naïm er endnu ikke særlig kendt herhjemme, men i USA er hun ganske stor, og hun har blandt andet ligget nummer syv på den officielle Billboard Top 100-hitliste med sangen "New Soul". Sangen blev et hit, efter at den blev brugt i en reklame for Apples MacBook Air-computer. Nummeret blev i øvrigt håndplukket til reklamen af Apple-chefen Steve Jobs.

Nu kommer Yael Naïm så til Danmark til sin så vidt vides første koncert herhjemme. Nærmere betegnet gæster hun Rust i København 9. december.

Yael Naïm er 30 år og har franske og tunesiske sephardi-jødiske forældre. Da Yael var fire, flyttede de fra Paris til Israel. Her blev hun i en ung alder solokunstner i det israelske luftvåbens orkester. Israel har i øvrigt værnepligt for kvinder.

I 2001 udgav hun debutalbummet "In a Man's Womb". Siden indledte hun et samarbejde med percussionisten David Donatien. I løbet af to år fik de to skabt Naïms andet og selvbetitlede album, som udkom i oktober 2007 til anmelderroser. Også i Danmark, hvor albummet dog først kom på gaden i foråret 2008. Dengang gav vi fem stjerner og skrev blandt andet:


"Popplader på hebraisk er en sjældenhed uden for Israel, men det er ikke desto mindre hovedsproget på det andet album fra den fransk-tunesisk-israelske sangerinde Yael Naim. Et album, som dog også byder på en håndfuld engelske tekster og en lille smule fransk, og fremstår det på papiret som en kende forvirrende, så er det en sand fryd at lytte til. Primært takket været Yael Naims smukke, luftige, let tilbageholdte og meget rene stemme og hendes formfuldendte og velarrangerede sange."

Albummet byder på både pop, soul, jazz, viseagtige numre og rummer blandt meget andet også en ballade-fortolkning af Britney Spears-hittet "Toxic".

Billetsalget er i gang på GAFFA Billet


ANNONCE