x

Kenneth Thordal på vej med album

Kenneth Thordal på vej med album

Den anmelderroste, ordspil-glade sanger og sangskriver Kenneth Thordal er på vej med sit fjerde dansksprogede album. Cd’en får titlen ”Villa Requiem” og er på gaden 14. februar. Tekstmæssigt er sangene kraftigt inspireret af Peer Hultbergs (1935-2007) murstensroman fra 1985, ”Requiem”, bestående af 537 tekster – med Thordals egne ord ”en roman fuld af rablende, pinagtige, ætsende og hylende morsomme ordstrømme om sex, død, misundelse, og hvad der ellers måtte røre sig i og over underlivet.”

”Villa Requiem” er indspillet og produceret af Kenneth Thordal selv – i samarbejde med multiinstrumentalisterne Bebe Risenfors og Bent Clausen, der især er kendt for deres samarbejde med Tom Waits (”Blood Money”, ”Alice”, ”Orphans”, ”Woyzeck” og ”The Black Rider”), Elvis Costello (”The Secret Songs”)og Damon Albarn (”Monkey Journey to the West”).

Musikalsk er Kenneth Thordal denne gang inspireret af så forskellige kunstnere som for eksempel Beirut, Feist, Nick Cave, Kaizers Orchestra, Cornelis Vreeswijk, Captain Beefheart, Lee Hazlewood, Kurt Weil, førnævnte Waits og mange andre, tilsat en, med Thordals egne ord, ”moderat elektronisk vitaminindsprøjtning” og Thordals letgenkendelige stemme. 

Sangene fra ”Villa Requiem” indgår i musikforestillingen af samme navn. Den har premiere på Københavns Musikteater Plex den 14. februar. Ud over Risenfors og Clausen medvirker Lotte Andersen, Benjamin Boe og Allan Klie.

Villa Requeim udsendes i samarbejde mellem Thordal og Københavns Musikteater Plex. Albummet kan købes i forbindelse med forestillingerne, ved henvendelse til [email protected] eller i diverse
onlinebutikker som for eksempel iTunes.

Til foråret tager Thordal på turné med det såkaldte boyband Herredømmet med Oliver Zahle, Carsten Lykke og Tobias Trier. Noget af en afveksling fra Thordals vanlige band Strandvaskerne, som primært består af kvinder. Endelig regner han med at udgive endnu et album til efteråret.

Kenneth Thordal slog i firserne sine folder i bands som An Ultimate Choice og Stalin Staccato, udgav i 1994 et album som frontfigur i gruppen Nude og udgav i 2003 sit første soloalbum, ”11 Salmer Fra Bunden Af Havnen”. Det fik i 2005 følge af ”Skåret Ud I Pap” og i 2007 af ”Alt Og Ingenting”. I 2008 år udgav Thordal ”Songs From Death Row” i et samarbejde med den dødsdømte Gene Hathorn og kunstneren Marco Evaristti.

Thordal har desuden optrådt og indspillet med spoken word-kunstneren The Keith under navnet The Keith & Thordal. Thordal har desuden i mange år arbejdet som oversætter af film og tv-serier, blandt andet ”8 Mile” og ”South Park”. I 2007 blev han tildelt Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat.

Kenneth Thordal på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA