x

The Isley Brothers laver plade med Bacharach-sange

The Isley Brothers laver plade med Bacharach-sange

The Isley Brothers, der havde stor succes i foråret med deres seneste album, "Body Kiss", udgøres for tiden hovedsageligt af Ronald Isley og guitaristen Ernie Isley. Deres kommende album består af kompositioner af den respekterede sangskriver og arrangør Burt Bacharach og dennes tekstforfatter Hal David. Det er sange som "Make It Easy On Yourself", "Alfie" og "This Guy’s In Love With You". Sange, der var en original og sofistikeret del af 60'ernes musikalske landskab, især i f.eks. Dionne Warwicks indspilninger, om end de dengang af nogle blev set som lige lovlig let easy listening.

Siden har Bacharach dog oplevet en større renæssance og regnes for én af århundredets helt store sangskrivere, f.eks. af Elvis Costello, hvis album-samarbejde med Bacharach, "Painted From Memory", blev udsendt i 1998.

Alle numrene på den nye Isley Brothers-plade, der endnu ikke er navngivet, er i nye arrangementer af sangskriveren selv, og indeholder hans karakteristiske, både delikate og svulstige, orkestrering (på "Alfie" optræder f.eks. 26 violiner), og så altså Ronald Isleys unikke soulstemme. Indspilningerne har fundet sted de gamle Capitol Studios A og B i Los Angeles, som er studierne, hvor de klassiske sessions med Frank Sinatra og Nat King Cole i sin tid fandt sted.

Andre sange på pladen er bl.a. klassikerne "Raindrops Keep Fallin’ On My Head", "A House Is Not A Home" og "Anyone Who Had A Heart", såvel som to nye Bacharach-kompositioner: "Love Is The Answer" og "Count On Me".

The Isley Brothers blev dannet helt tilbage i de tidlige 50'ere og har gennem årene bevæget sig gennem både rå R&B/rock’n’roll, doo-wop, Motown-soul, 70'er-funk, disco, og senest moderne R&B produceret af R. Kelly. Til at begynde med bestod gruppen af brødrene Ronald, Rudolph, O’Kelly og Vernon Isley, men har siden været igennem mange udskiftninger og fornyelser. Ernie Isley, en yngre bror, gik ind i gruppen i 1969.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA