x

The Darkness-konkurrence

The Darkness-konkurrence

Britiske The Darkness har på rekordtid indtaget de engelske pladekøbere og medier, og nu er turen kommet til resten af verden. Bandets debutalbum ”Permisson To Land” lander i de danske musikbutikker mandag den 22. september, og i den forbindelse udlodder vi T-shirts og cd’er med de festlige rockere.

Vi spurgte:
Hvilket stof er sanger Justin Hawkins mange tætte heldragter lavet af?
Det rigtige svar er: 1: Spandex

De heldige vindere er:

T-shirt og album:

Mads Augustesen
7190 Billund

Thomas Øjerson
6280 Højer

Album:

Jakob Bo Nielsen
2860 Søborg

Mikkel Svane-Petersen
8000 Århus C

Esben Sandal
5800 Nyborg


Pas på! Pudlerne kommer!

Hair-metal, pikrock, puddelrock med alt hvad det indebærer af guitarriffs, langt, krøllet hår, pandebånd, catsuits, høje støvler, sing-a-long, latex og tatoveringer – er det ikke noget, der hører 70’erne og 80’erne til?
Jo!
Men hvis man tjekker albumhitlisten i England er det også nutiden. The Darkness – bestående af fire tynde, blege, øl- og Jack Daniels-drikkende fyre fra et lille hul i East Anglia ved navn Lowestoft – strøg nemlig midt i juli direkte ind som nummer to med debutalbummet Permission To Land.
Og nu er det blevet vores tur til at synge med på og spille luftguitar til sange som ”Get Your Hands Off My Woman” og ”Love On The Rocks With No Ice” - som størstedelen af de 121.000 gæster gjorde det med store smil på læberne, da The Darkness var support til Robbie Williams’ tre rekordstore koncerter på Knebworth lidt uden for London på tre dage i træk omkring 1. august.
Op til koncerterne havde musikbladet NME ofret en forside og fire sider inde i bladet på The Darkness – uden så meget som at have interviewet bandet. Selv velanskrevne Q Magazine dedikerede fire sider til en tur med bandet til hjembyen Lowestoft, selvom sammenligningerne går på noget så uddateret som Bon Jovi, Def Leppard, Van Halen, AC/DC og Queen. Eller Spinal Tap - kultfilmen om heavybandet, der gennemlever alle tænkelige rockklichéer.
Og selvom en interviewsession med The Darkness hurtigt bliver et stort grin, insisterer de på, at det er seriøst ment, når de spiller deres rock med masser af klap-med-attituder, guitarsoli, og store garderober.
- Det er simpelthen bare den sjoveste musik at spille på scenen, forklarer bassiten Frankie Poullain med sørøverlooket, inden forsanger Justin Hawkins tager over.
- Vi bekymrer os ikke om, hvad andre spiller. Har aldrig gjort det. I tre år blev vi bare ved og ved, og med det der er sket i sidste seks måneder, har det hele kunnet betale sig. Vi kan ikke vinde alle, men vi har altid sagt, at vi vil gøre, hvad vi har lyst til og have det så sjovt som muligt imens, forklarer han.
Justin Hawkins ynder i bedste Freddie Mercury-stil at skifte dress midt i sættet, og det fik en stor del af publikummet på Knebworth at se på den første af de tre aftener.
- Jeg troede, de havde trukket for bag mig, da jeg skulle skifte, men pludselig stod jeg helt nøgen, så halvdelen af de gode folk på Knebworth har nu sikkert set min røv. Og sandsynligvis lidt af en nosse også… Måske skulle man gøre det igen i morgen, griner han bænket med en sjus i hånden sammen med Frankie Poullain og trommeslager Ed Graham i et VIP-telt efter showet, mens Kelly Osbourne larmer videre i baggrunden.
- Men det er nu egentlig fint nok, for nogle spekulerer i, om man har proppet agurker eller bæltedyr (!?, red.) ned i bukserne, og det er rart at lade dem vide, at det hele er ægte, forklarer han. Igen grinende, naturligvis, mens Robbie Williams ankommer til Knebworth i helikopter.

Læs hele Peter Elsnabs interview i GAFFA 09.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA