x

ADE 2003: Jarvis C og panfløjte-techno

ADE 2003: Jarvis C og panfløjte-techno

Som navnet antyder, er Amsterdam Dance Event rettet imod elektronisk musik, men i en tid, hvor genre-hybrider opstår på daglig basis, går der let rock'n'roll eller latin i den. Tendensen viste sig klart blandt torsdagens live-acts.

Studedikos video-cutup
The National Pop Institute (Hollands svar på det danske MIC) var vært for en showcase. Dive spillede regulær firser-synthpop med besætningen trommer og sang/keybords, og så alligevel ikke: Midt i et nummer greb forsangeren en peruviansk panfløjte og gav den gas, så man følte sig hensat til Strøget. Enmandsprojektet Eboman klipper MTV-videoer i stykker (både billede og lyd) og laver drum'n'bass ud af det. Vi så eksempler med bl.a Bowie/Let's Dance og Michael Jackson/Billie Jean. Det gav mindelser til engelske Coldcut, men Eboman numre lignede mere akademisk blær end egentlig kunst. Sidst spillede Legowelt, som GAFFA.dks udsendte allerede så på Eurosonic-festivallen i fjor. Denne hollandske duo spiller festlig legetøjs-elektronica, som minder mig om danske Snospray.

Jarvis-drengen og Blondie-reinkarnation
Videre til Amsterdams bedste klub, Paradiso, som holdt electro-aften med ingen ringere end tidligere Pulp-sanger Jarvis Cocker (billedet) på scenen. Han spillede med det nye projekt Relaxed Muscle, og viste sædvanlig klasse. Brunt jakkesæt med ekstra-lange bukser, og electroclash for fuld skrue! Før ham kunne man glæde sig over belgiske Vive la Fete, et band dannet af dEUS-bassisten Danny Mommens. I Vive La Fete spiller han nu over-forvrænget guitar, mens hans bindegale kæreste, ultra-blondinen Els Pynoo, snarere råber end synger sig igennem en meget firserinspireret gang electropunk. Sidst, men ikke mindst skal nævnes T.Raumschmiere, som i dén grad beviste, at enmands-electronica ikke nødvenligvis implicerer et dødbider-liveshow. Marco Haas (som har et album ude på Mute) væltede sig rundt i sine keybords og effekter og fik den fyldte sal til at gå bananas med en vild omgang electro i retning af industrial. Fantastisk at se et ret blandet koncertpublikum overgive sig totalt til musik så kompromisløs som denne. For ti år siden ville lyd som T.Raumschmieres kun kunne absorberes gennem nitter og læder!

Vær med i festen
HUSK at tænde for P3 i aften, som sender direkte fra den danske klubaften på ADE kl. 19-00.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA