x

Taxi Taxi på vej med debutalbum - i hele Europa

Taxi Taxi på vej med debutalbum - i hele Europa

Den svenske duo Taxi Taxi alias tvillingesøstrene Johanna og Miriam Eriksson Berhan har tidligere udgivet to ep'er og givet stribevis af koncerter i hele Europa, og nu kommer deres fuldlængde-album så. 21. september er "Still Standing At Your Back Door" på gaden i et samarbejde mellem de danske pladeselskaber Rumraket (Efterklang, Slaraffenland med flere) og Tigerspring (Choir Of Young Believers, Jong Pang med flere).

Rumraket og Tigerspring varetager Taxi Taxis internationale interesser, og det kan med slet skjult stolthed oplyse, at de har indgået aftaler med pladeselskaber i England, Japan og Finland, ligesom de arbejder på en licensaftale i USA.

I England har Taxi Taxi! underskrevet aftale med det anerkendte indie-pladeselskab Fierce Panda (The Von Bondies, The Walkmen, The Raveonettes med flere), som fremover skal udgive duoen i hele Europa uden for Skandinavien.

GAFFAs Jeppe Krogsgaard Christensen uddelte fire stjerner til Taxi Taxis selvbetitlede debut-ep fra 2007 og skrev blandt andet følgende:

"Stemmernes fortællinger om livet, kærligheden og andre besværligheder møder sjældent mere end et par instrumenter ad gangen, og Björn Yttling fra indie-bandet Peter, Bjorn And John har produceret med fin fornemmelse for duoens på én gang skrøbelige og slidstærke sange, som forekommer mere melankolske og tænksomme end noget, to teenagere kan frembringe. Det er ikke desto mindre tilfældet, og de 17-årige søstre har med udspillet afgivet fornemme løfter for fremtiden og samtidig markeret sig stærkt på den internationale, frodigt blomstrende neofolk-scene. Godt gjort."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA