x

Cours Lapin udgiver album

Cours Lapin udgiver album

De fire medlemmer af Cours Lapin (der på fransk betyder "Løb, kanin") har hver især et imponerende bagkatalog og mange års erfaring at trække på, blandt andet som producere og filmkomponister. Kvartetten består af Asger Baden (keyboard), Peder (producer og komponist), Jonas Struck (guitar) og Louise Alenius Boserup (vokal). De fandt sammen for at kunne "skabe deres eget univers uden kommercielle kompromiser", som de skriver i en pressemeddelelse, og de fire har allerede spillet to koncerter sammen på henholdsvis Roskilde Festival og Spot Festival, hvor de fik stor ros af anmelderne.

GAFFA anmeldte kvartetten, da de spillede på den århusianske Spot Festival i maj i år. Det blev til fire stjerner og en passende imponeret anmelder, der blandt andet skrev følgende:

"På andet nummer finder Struck den elektriske guitar frem, og udtrykket bliver straks mere opløftet, selvom melankolien bliver ved med at glimte smukt. Pludselig giver det franske mening, og sangen lyder som noget, man kunne lytte til på en parisisk fortorvscafé i et parrallelt univers. Det er filmisk og stemningsfuldt. Den drillende basgang og de hektiske kantslag udgør en fremragende bund i nummeret (...)"

Nu er de gået sammen om et studie-album, der efter eget udsagn skulle lede tankerne hen på Tim Burtons og David Lynchs film, og hvor stemningerne går fra det mørke og sensuelle til det naive og opløftende. Albummet indeholder elleve sange, alle sunget på fransk af Louise Alenius. Guitaren bliver ført af tidligere Swan Lee-medlem Jonas Struck, der også har udgivet to albums med bandet Bugpowder, sidst i 2005 med "Autoabsence". Asger Baden, der lægger keyboard til Cours Lapin, har blandt andet udgivet et album sidste år med hans band, The Crooked Spoke, Peder udsendte solo-album i 2007, og er en af landets bedste hip hop-producere, og Louise Alenius har skrevet musik til performance-stykket "The Egg, The Monk And The Warrior", der senere blev til en kortfilm sidste år.

Det er en travl gruppe mennesker, der har lavet en utrolig mængde kvalitets-arbejde, så det borger vel for den nye udgivelse. Cours Lapins selvbetitlede første udspil kommer i handlen fra mandag den 12. oktober, og der arbejdes i øjeblikket på en mindre turné rundt i Danmark.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA