x

Danish Metal Awards nærmer sig

Danish Metal Awards nærmer sig

Når den store prisuddelingsfest for danske metalbands løber af stablen i Amager Bio den 16. januar, er det femte år i træk, de eksplosive metalgenrer kan hylde sig selv. Det bliver fejret med en stjernerække af danske bands samt en efterfølgende koncert med de innovative svenskere fra Meshuggah (billedet).

GAFFA fik en snak med Morten Bager, der er en af arrangørerne bag den store begivenhed, som stolt kan præsentere en række veletablerede danske navne som blandt andre Artillery, The Burning og Mnemic. Derudover byder festen ikke mindst på en uddeling af en række vigtige priser, hvoraf Morten Bager gerne vil fremhæve to:

– Publikumsprisen "The Jack" er vigtig, fordi folk selv kan give deres eget besyv med, for det er jo i sidste ende lige så meget publikum som grupperne, vi laver det for. Talentprisen er vores præsentation af upcoming bands i vækstlaget. Ud over at de vinder en pris, er det vigtigt at fortælle, at deres demo lander direkte på bordet hos repræsentanter for de store pladeselskaber inden for genren.

Arrangørerne noterer sig, at de bredere medier i Danmark i højere grad tager den "eksplosive og fasttømrede genre" mere alvorligt, hvilket glæder Morten Bager, der desuden kan fortælle om prisuddelingsfestens jubilæum:

– Alle arrangementer, der får lov til at overleve i fem år, har en berettigelse i sig selv. Det betyder også, at vi kan gå ud og lave initiativer som talentprisen, og i og med at vi har været her i fem år, hører udenlandske interessenter efter, hvad vi har at sige. Og bands, der tidligere har vundet prisen, kan samtidig i højere grad benytte stemplet "Vinder af Danish Metal Award" i deres promotion.

Morten Bager mener desuden, at initiativer som Danish Music Awards i løbet af sit fem års virke har været med til at skubbe på de danske bands med internationalt potentiale. I øjeblikket ser man danske metalbands på Europa- og USA-turnéer, hvilket er det klareste udtryk for, at de danske bands bliver taget alvorligt i det store udland.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA