x

Tunng på vej med nyt album

Tunng på vej med nyt album

Den engelske folktronica-sekstet Tunng er på vej med et nyt album, oplyser de på deres hjemmeside. Albummet, der bliver gruppens fjerde og opfølgeren til 2007-udgivelsen "Good Arrows", får titlen "...And Then We Saw Land" og udkommer den 1. marts på pladeselskabet Full Time Hobby. Et af de nye numre, "Don't Look Down Or Back", kan i øvrigt downloades gratis fra pladeselskabets hjemmeside.

Tunng fortæller ikke mere om den nye plade, men GAFFA har smuglyttet lidt og kan fortælle, at der er tale om en lidt mere tempofyldt, elektrisk og udadvendt plade fra gruppen, der er kendt for at blande akustiske guitarer og vokalharmonier med samples og slagtøj frembragt af ting, gruppen har fundet på stranden - blandt andet muslingeskaller.

Tunng kunne i september 2008 opleves på VoxHall som en del af festugens koncertrække "2011" med kunstnere, som festugen i samarbejde med GAFFA spåede ville være blevet store navne i 2011. Dengang uddelte vi fire stjerner og skrev blandt andet:

"Med denne let alternative lineup kunne Tunng snildt få lige så mange nuancer frem som på deres plader, og med flotte, tvekønnede vokalharmonier i front, et veloplagt orkester og gode sange hele vejen var det en sand fornøjelse at overvære Tunngs koncert. Af og til fandt Martin Smith også en klarinet eller en melodika frem, andre gange var Becky Jacobs ovre hos ham og spille lidt xylofon, ofte havde hun selv lidt slagtøj eller en melodika i hænderne, og en enkelt gang var hun også forbi det flygel, der stod parkeret diskret i scenens venstre side."

Tracklisten til Tunngs nye album er som følger:

01 Hustle
02 It Breaks
03 Don't Look Down Or Back
04 The Roadside
05 October
06 Sashimi
07 With Whiskey
08 By Dusk They Were In The City
09 These Winds
10 Santiago
11 Weekend Away


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA