x

Copenhagen Metal Festival går i luften

Copenhagen Metal Festival går i luften

Det er efterhånden svært at sparke sig frem for festivaler i Danmark, både i og udenfor den officielle festivalsæson, til stor fryd for det danske publikum, og det ser ikke ud, som om finanskrisen sætter en stopper for nye tiltag. Senest har Copenhagen Metal Festival annonceret sig selv, og har de første fire ud af femten navne klar. Festivalen er stablet på benene af en uafhængig forening med samme navn, der blev stiftet i 2009 af en gruppe københavnske metalfans, der mente, at musikscenen i hovedstaden manglede noget, de ville være i stand til at levere.

Musikken på Copenhagen Metal Festival bliver primært dansk og nordisk metal af den knap så kendte og kommercielle slags, og arrangørerne lover, at de forskellige genrer indenfor metal vil blive så bredt repræsenteret som muligt. I en pressemeddelelse beskriver de selv deres line-up således:

"Copenhagen Metal Festival blev dannet i foråret 2009, da en gruppe unge heavy metal-fans fra København satte sig sammen for at skabe det, de følte København manglede, en festival bestående udelukkende af metalbands. En festival med fokus på både de mange genrer og den nordiske metalscene, mens der også kigges på, hvilke nye tiltag udlandet kan bidrage med."

De fire offentliggjorte navne er da også gode eksempler på semi-undergrunds-metal fra den nordiske scene, i form af The Burning (billedet), Kolera og Iron Fire, der alle er danske, samt finlandske Celesty. Der loves som sagt endnu elleve koncerter, der alle bliver spillet i The Rock, København, torsdag den 1. april og fredag den 2. april. Der er ikke sat dato på, hvornår de næste bands offentliggøres, eller hvornår billetsalget går i gang, så det følger vi op på, når vi får mere information.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA