x

Emergenza bliver skudt i gang

Emergenza bliver skudt i gang

116 danske upcoming bands skal i løbet af foråret dyste om en plads ved finalen for dette års Emergenza Festival. Inden finalen i maj skal 115 af de håbefulde grupper sorteres fra, og det sker via hele 14 indledende runder i hhv. København (Rust) og Århus (Pakhuset). Semifinalerne er rykket ind på VoxHall og Lille Vega, mens den danske finale har fået plads på Store Vega.

Og det er stort for det band, der løber med sejren i Vega. De skal nemlig repræsentere Danmark ved den nordiske finale i Stockholm, hvor kampen er imod bands fra Norge, Sverige og Finland. Her var det sidste år københavnske My Son The Fanatic, der gik videre. De endte med en tredjeplads efter finske Year Of The Dog og svenske Kid Galahad.

USA-tour og 1 million dollars
Men det behøver ikke stoppe der. Emergenza Festivalen er international, og de to bedste bands går herfra videre til den globale finale ved Taubertal Open Air Festival i Tyskland til sommer. Det sidste band, der står tilbage, præmieres med en tour i USA eller Europa efter eget ønske. Bands fra hele verden deltager i konkurrencen, og de indledende runder foregår i 150 storbyer overalt på kloden. Ud over turnéen er der også mindre præmier at hente undervejs. Sponsorerne har nemlig sørget for instrumenter, gear og services for en million dollar.

Præmier er imidlertid ikke alt, og konkurrencen er først og fremmest en oplevelse, der giver erfaring og færdigheder i forhold til et professionelt liv som musiker. For Emergenza er det "vigtigt at lade mange bands gå videre fra de indledende runder, og give dem muligheden for at optræde på et stort spillested, på en stor scene foran et stort publikum - en fantastisk mulighed for at udvikle sig."

Danske Rock Hard Power Spray vandt i øvrigt den internationale konkurrence i 2005, hvilket var med til at skyde deres karriere i gang.

Indledende runder:
De indledende runder løber af stablen følgende datoer og steder:
tirsdag 2/2, torsdag d. 4/2, fredag d. 5/2 og lørdag d. 6/2 på Rust (København)
torsdag d. 11/2, fredag d. 12/2 og lørdag d. 13/2 på Rust (København)
torsdag d. 25/2, fredag d. 26/2 og lørdag d. 27/2 på Rust (København)
onsdag d. 3/3, torsdag d. 4/3, fredag d. 5/3 og lørdag d. 6/3 på Pakhuset (Århus)
Musikken starter alle dage kl. 20 og dørene åbner 30 min. før.
 
Du kan følge med i festivalen på www.emergenza-festival.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA