x

Linkin Park på vej med konceptalbum

Linkin Park på vej med konceptalbum

Den amerikanske nu-metal-gruppe Linkin Park løfter lidt af sløret for deres længe ventede kommende album, der endnu ikke har fået en titel. "Henimod enden på året vil vi have et nyt album ude," oplyser rapper Mike Shinoda til MTV. "Det er produceret af mig og Rick Rubin."

Albummet udkommer altså mere end tre år efter forgængeren "Minutes to Midnight," men med Rick Rubin på producersiden er der også noget at se frem til. Han er nemlig udnævnt af MTV som "den vigtigste producer i tyve år," og har stået for det ene hit efter det andet, siden han i 80'erne slog sit navn fast som DJ for Beastie Boys. Rubin er særligt kendt for sin sammenfletning af tung rock og rap, som f.eks. på Jay-Z's "99 Problems," der også er fortolket på livepladen "Collision Course," han i 2004 lavede med Linkin Park. Det var også Rubin, der producerede "Minutes to Midnight."

Det nye album bliver en konceptplade, altså en plade med en sammenhængende historie. Det var oprindeligt en ven af bandet, der fremlagde ideen, og selvom det i første omgang virkede lidt skræmmende på medlemmerne, tog de den alligevel til sig: "Du siger ordene koncept-plade, og det første, jeg tænker på, er teater eller opera eller sådan noget," siger forsanger Chester Bennington til MTV. "Der er en historie, og alting skal relatere til den historie. Det lyder lidt overvældende for mig (…) Men da en af vore venner præsenterede idéen for os, kunne vi godt lide den. Det var en inspirerende ide, og det var noget, vi kunne relatere en masse af de ting, vi holder af at skrive om til."

"Minutes.." tog i 2007 tre stjerner i GAFFA, der kaldte den "en mere "voksen" plade, hvor der er skruet ned for både rappen, de larmende guitarer og tempoet. I stedet får bandets electronica-impulser lov til at folde sig ud – typisk i form af triphop og drum'n'bass light."

Kan man ikke vente, til året ebber ud, kan man jo give live-dvd'en "Road To Revolution" en chance. Den udkom i 2008, men var alligevel nomineret til en Grammy her i 2010 for nummeret "What I've Done."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA