Nyhed

Danish Hip Hop Awards aflyst

Manglende opbakning fra pladebranchen har fået arrangøren til at droppe to awardshows.

Event Corp har i dag meddelt i en pressemeddelse, at de har valgt at aflyse Danish Hip Shop Awards, som skulle have fundet sted i Forum d. 7. maj. Aflysningen gælder også Danish Dance Awards, som planlagdes afholdt senere i år.

– Pladeselskaberne har vist manglende interesse for at supporte arrangementet, fortæller Sean Coard, chef for Event Corp til GAFFA.dk.
– Vi mener, at det er utopi at arbejde med to professionelt afviklede awardshows uden at have opbakning fra alle fronter.

Hvilket arbejde har pladeselskaberne tidligere varetaget i forbindelse med sådan et show?
– Tidligere var det sådan, at vi måske henvendte os til et selskab angående en artist, som vi gerne vil have med i showet. Så ville selskabet for eksempel ordne en del af dialogen med artistens management og garantere, at artisten stillede op.


Synes du, at Danmark har brug for alternative prisshows til Danish Music Awards?
– Vi stod selv for det første altarnativ, nemlig The Club DJ Award. Kort efter kom Danish Dance Awards, som vi også gik ind. Samtidig droppede vi Club DJ Awarden på opfordring af pladebranchen, da der var flere kategorier, som mindede om hinanden. Danish Dance Awards voksede sig ret stort over et par år, blandt andet med tv-dækning på DR1 sidste år.

Så der er ikke for mange prisshows i Danmark?
– Vi mener jo, at shows som vores er med til at sætte fokus på genrer som er en stor ungdomskultur, men måske kun dækkes af én kategori til DMA. Vi er en seriøs virksomhed, som med dette arbejde har gjort noget godt for pladebranchen og landets artister, hvilket burde få al den support som overhovedet muligt.

Bred beslutning
I pressemeddelelsen fra Event Corp nævnes Toke Holt, produktchef hos Virgin Music, som fronttaler for pladebranchen. Det er imidlertid ikke en rolle, som han selv kan genkende:


– Der har sådan set bare været holdt møde om sagen på mit kontor, men jeg kan bekræfte, at det er en beslutning fra flere selskaber. Der er forsøgt at stable et samarbejde på benene, men det er ikke lykkedes.

Så du mener godt, at der er plads til de "alternative" prisshows?
– Absolut. Det er vigtigt, men jeg mener, at de skal funderes i miljøet.

Foto fra sidste års Hip Hop Awards


ANNONCE