x

Tracey Thorn på vej med nyt

Tracey Thorn på vej med nyt

Tracey Thorn, der er bedst kendt som den kvindelige halvdel af duoen Everything But The Girl, melder nu ud på sin MySpace-side, at hun til maj udgiver sit tredje soloudspil kaldet "Love And Its Opposite". Albummet udkommer på husbonden (og anden halvdel af Everything But The Girl) Ben Watts' pladeselskab Strange Feeling Records og indeholder et par interessante kollaborationer.

Pladen er blevet til i samarbejde med produceren Ewan Pearson, der også var inde over Tracey Thorns sidste album "Out Of The Woods" fra 2007, men hvis man forventer et ligeså dansabelt album, som det var tilfældet med forgængeren, vil man ifølge Thorn blive skuffet:

"Det er den mest "akustiske" plade, jeg har lavet i lang tid. Der er klaver, guitar og ægte live trommer, og kun en smule electronica hist og her" udtaler sangerinden på sin Myspace-side.

Så selvom Thorn på sin nye plade får besøg af musikere, der har samarbejdet med Hot Chip, Al Doyle (bas og guitar) og Leo Taylor (trommer), skal lytteren ikke kridte danseskoene for tidligt, og den primære årsag til dette fravalg, skyldes ifølge sangerinden det gennemgående tema på "Love And Its Opposite". Der er nemlig tale om en meget "direkte og barsk plade, der afspejler den nu 47-årige sangerindes overbevisning om, at tilværelsen som midaldrende mest af alt må betegnes som en "krigszone".

Alt håb er dog ikke udslukt, for Thorne forsikrer samtidig om, at hun elsker remixes, og, at der helt sikkert vil komme et par stykker af dem i kølvandet på udgivelsen af "Love And Its Opposite".

Thorn fortæller desuden, at man på det kommende album vil kunne høre vokalbidrag fra svenske Jens Lekman. Han synger duet med Thorn på sangen "Come On Home To Me", der er en coverversion af et gammelt Lee Hazlewood-nummer.

Sangerinden meddeler desuden, at der ikke bliver nogen koncerter i denne omgang, og grunden skal igen findes i det nye materiales mere dystre natur. For de interesserede vil nogle enkelte optrædener dog blive optaget og udsendt på et endnu ikke specificeret tidspunkt, og hvis man vil have et indtryk af tonen på den nye plade, kan man på hendes officielle hjemmeside gratis downloade Thornes' første sang fra albummet, "Oh, The Divorces".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA