x

Phil Collins vil lave soul

Phil Collins vil lave soul

Phil Collins trak sig i 2008 tilbage fra det vilde liv som musiker for, som det er sig vanligt for mennesket, at nyde sit otium i ro og mag. Nu er det imidlertid blevet ham en tand for mageligt, og sangeren bedyrer nu i et interview med Contact Music, at han vender tilbage med en plade med soul.

Det er ikke første gang, Collins flirter med soulsangen. I 1983 hittede han med sin fortolkning af The Supremes' "You Can't Hurry Love", og han mener da heller ikke, det burde chokere nogen, at det netop er den genre, han nu kaster sig over. Pladen, der er sangerens første i otte år, får titlen "Going Back", og vil indeholde coverudgaver af hans yndlingssange fra Motown og Stax Records.

"Disse sange udgør, i selskab med et par Dusty Springfield-skæringer, et Phil Spector-nummer og en (sang) af The Impressions, selve indholdet i mine teenageår," siger sangeren til Contact Music. "Jeg husker det, som var det i går, jeg tog til Marquee Club i Londons Soho-kvarter for at se The Who, The Action, og mange andre, hvor de spillede disse sange. Som tak gik jeg så ud næste dag og købte de originale versioner."

Phils fortolkningsform fungerer således, at han vil overføre sin egen følelse fra første gang, han hørte sangene, til sin nye plade. Han vil holde numrene så originale som muligt, og til det formål er han gået sammen med tre af Motowns originale Funk Brothers, med hvem han også vil optræde live. Foreløbigt er der planlagt en stribe koncerter i New Yorks Roseland Ballroom i juni.

Tracklisten dækker blandt andet The Temptations' "Girl (Why You Wanna Make Me Blue)", Stevie Wonders "Uptight (Everything's Alright)" og The Four Tops' "Standing In The Shadows Of Love" og "Loving You Is Sweeter Than Ever".

Albummet er på gaden i september.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA