x

Blur klar med mere materiale

Blur klar med mere materiale

Siden deres gendannelse sidste år ser Blur ud til at være kommet op i omdrejninger. I april udgav de en limited edition 7"-single, "Fool's Day", og nu har forsanger Damon Albarn afsløret, at det ikke bliver bandets sidste udgivelse.

"Jeg kommer helt klart til at lave flere 7"-udgivelser. Jeg elsker, at der ikke er noget pres på," udtalte han til det engelske musiksite nme.com, men lagde samtidig en dæmper på eventuelle høje forventninger.

"Vi kan ikke gøre det hele tiden. Så jeg vil ikke have, at nogen skal tro, at der er et album på vej, det er ikke muligt – men vi har sange!"

Da Blurs sidste studiealbum, "Think Tank", udkom tilbage i 2003, havde bandet allerede smidt guitaristen Graham Coxon ud, og siden har medlemmerne haft travlt med forskellige soloprojekter. Mest kendt er nok Albarns animerede band, Gorillaz, men også Coxon har indspillet adskillige soloalbums, sidst "The Spinning Top", der udkom i 2009. Trommeslager Dave Rowntree har involveret sig i politik, mens bassist Alex James er en kendt skribent i den britiske presse.

Sidste sommer overraskede bandet deres fans ved at offentliggøre en genforeningskoncert, som hurtigt blev fulgt op af en mindre turné og en meget rost optræden på den engelske Glastonbury Festival. Siden er det altså kun blevet til en enkelt udgivelse, men nu har Blur-fans forhåbentlig mere at glæde sig til.

Damon Albarns soloprojekt, Gorillaz, kan opleves til Roskilde Festival, som foregår fra den 1. til den 4. juli, og billetter kan købes på GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA