x

Ronnie James Dio er død af kræft

Ronnie James Dio er død af kræft

Den amerikanske sanger Ronnie James Dio blev i november sidste år ramt af kræft i maven, og i dag 16. maj døde han efter at have gennemgået kemoterapibehandlinger de seneste måneder.

Født Ronald James Padavona startede den amerikanske sanger sin karriere i slutningen af 50'erne, og i 1961 tog han navnet Dio efter en gangsterboss fra New York. Han spillede med bandet The Prophets indtil 1967, hvorefter han som frontmand i Elf kom i kontakt med Deep Purple-guitaristen Richie Blackmore. Sammen dannede de Rainbow, der udsendte tre plader med Dio som frontmand.

Året efter bruddet med Rainbow indtrådte Dio som erstatning for Ozzy Osbourne i Black Sabbath, hvor han sang på pladerne "Heaven & Hell" og "Mob Rules", hvorefter han forlod bandet for at starte gruppen Dio sammen med Sabbath-trommeslageren Vinny Appice.

Under navnet Dio udsendte sangeren ti plader fra 1983 til 2004, men i samme periode gjorde Dio sig også som sanger i den version af Black Sabbath, der indspillede "Dehumanizer". Den konstellation skiftede senere navn til Heaven & Hell og bestod udover Dio af Tony Iommi, Geezer Butler og Vinny Appice - altså samme line-up som indspillede Black Sabbath-pladen "Mob Rules".

Heaven & Hell nåede at indspille et enkelt studiealbum og havde planlagt at tage på turné denne sommer. Men de koncerter blev aflyst på grund af sangers helbred, og i dag kan hans kone og manager, Wendy Dio, på hans officielle webside bekræfte, at han døde i morges amerikansk tid.

Ronnie James Dio blev 67 år gammel.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA