x

Rage Against The Machine spillede The Clash-cover

Rage Against The Machine spillede The Clash-cover

Mange husker sikkert historien fra december måned, hvor to briter forhindrede landets X Factor-vinder Joe McElderry i at få pladsen som bedst sælgende single i julen. Jon og Tracy Morter startede dengang en Facebook-kampagne, der opfordrede briter til at købe Rage Against The Machines protestsang "Killing In The Name", og dermed sikre, at det ikke var en X Factor-vinder, der solgte mest i julen, som det ellers havde været de sidste mange år.

Kampagnen virkede, og RATM var så begejstrede for protesten, at de lovede at give en gratis koncert i London, efter at have sejret i kapløbet. Det løfte indfriede de så i går aftes, søndag den 6. juni, i Finsbury Park foran 40.000 fans. Bandet havde selv betalt alle udgifter i forbindelse med koncerten, og finanserede det med betalingerne fra den stribe af festival-optrædener, de giver i løbet af sommeren. Desuden overrakte RATM også stor check til Jon og Tracy Mortimer - nemlig de mange penge, der kom ind ved salget af "Killing In The Name" i julemåneden, og alle pengene bliver nu doneret til velgørenhedsprojektet Shelter, der rejser midler til de hjemløse.

Sætlisten bestod i går af de fleste store hits, RATM har haft gennem årene, eksempelvis "Bombtrack" og "Testify", samt et noget overraskende cover. Der var tale om et nummer af det londonske punkband The Clash, nemlig sangen "White Riot". Ifølge bandet selv var The Clash en af deres største inspirationskilder til at begynde at spille musik i det hele taget.

Der blev naturligvis også taget tykt pis på X Factor, vinderen Joe McElderry og dommeren Simon Cowell. Inden RATM gik på scenen, vistes der en tegnefilmsparodi af Cowell, hvis stemme blev imiteret af komikeren Mark Steele, der introducerede bandet med ordene "Det er mig en stor misfornøjelse at præsentere det største rockband i verden, Rage Against The Machine".

Inden ekstranummeret blev McElderrys julesingle, et cover af Miley Cyrus' "The Climb", spillet over højtalerne, hvorefter Rage Against The Machine kom tilbage på scenen for at spille "Killing In The Name", som afskedssalut.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA