x

Ryan Adams udgiver måske mere

Ryan Adams udgiver måske mere

Det er svært at forestille sig, at der kunne gemme sig flere sange i Ryan Adams' arkiv, som ikke er kommet ud endnu. Manden har trods alt udgivet elleve albums og tre ep'er på ti år, produceret for blandt andre Willie Nelson og Jesse Malin samt dyrket en lang række sideprojekter. Alligevel har han åbenbart ikke udtømt reserverne, for på sin Facebook-side skriver Adams meget begejstret om to færdige albums fra hans side, der ikke har ramt hylderne endnu.

Den første er en dobbelt-lp med Ryan Adams' gamle band, The Cardinals, ved navn "III/IV", som har ligget færdigindspillet siden 2006 og ifølge sangskriveren er "fresh from the mastering plant" - hvilket vil sige, at den stort set burde være klar til udgivelse. Dernæst skriver Adams om lp'en "Blackhole", som han indspillede over julen 2005, og nu også har fået tilbage fra sin "mastering plant". Pladen tog fire år at lave, "and to me it is basically Love Is Hell Part 3," skriver han, hvilket må siges at være ret interessant. Adams udgav i 2004 det anmelderroste album, "Love Is Hell", som var en sammensætning af to tidligere ep'er - den første og anden del, hvor tredje del altså nu er helt færdig.

Ryan Adams har ellers næsten lige udgivet et album, nemlig den metalinspirerede vinyludgivelse "Orion", der udkom for otte dage siden. Den høstede dog ikke særlig rosende ord fra GAFFAs anmelder, Lars Löbner Jeppesen, der gav pladen to stjerner og klagede over, at "[n]år nu Adams talent er så evident, så virker det lidt som en hån at belemre fans med et såkaldt sci-fi-metal-konceptalbum."

Nu er den hyperaktive countrysanger så gået væk fra metalgenren. For nylig kunne GAFFA nemlig melde, at Adams var blevet inspireret af Ronnie James Dios begravelse til at skrive hele elleve nye akustiske jams, som han kaldte dem. Det tog ham kun én dag, og så kan man måske nemmere forstå, at der ligger mange nye plader og venter på udgivelse.

Indtil videre har Adams dog ikke sagt noget konkret om, hvornår "III/IV" og "Blackhole" udkommer - hvis de da overhovedet kommer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA