x

Studenterhus Århus flytter

Studenterhus Århus flytter

Var man ung studerende i Århus i 1960'erne og 70'erne, har man sikkert været til koncert i De Studerendes Hus ved Aarhus Universitet, bedre kendt som Stakladen. Det kan denne generation af studerende og andre interesserede nu komme igen, for Studenterhus Århus flytter nemlig lokaler, og det bliver altså netop Stakladen, der endnu en gang skal danne ramme om musikken og andre kulturelle indslag.

Flytningen sker på baggrund af en evaluering, man gennemførte i foråret, og da det så noget usikkert ud med hensyn til driften i de nuværende lokaler i Toldboden, besluttede man at komme problemerne i forkøbet, blandt andet ved at flytte tættere på de studerende. Stakladen er ikke kun en del af selve universitetet; eftersom den er placeret på Nordre Ringgade, vil den også være mere centralt placeret for eksempelvis VIA University College i Skejby, og det der snart skal blive Navitas Park, der vil rumme både Maskinmesterskolen og Ingeniørhøjskolen. Prorektor ved Aarhus Universitet Søren Frandsen udtaler om flytningen:

"Når Aarhus Universitet går ind i det her på den måde som vi nu gør, så er det fordi vi synes, at Århus skal have et godt studiemiljø til gavn for så mange studerende som muligt, og fordi vi tror på værdien af et stærkt og levende og ikke mindst tværfagligt studenterhus i Århus. Og hvis vi på denne måde kan bidrage til at realisere projektet, så gør vi selvfølgelig det."

I sin tid husede Stakladen koncerter med navne som Grateful Dead, Miles Davis og Procol Harum, men selvom der nok ikke kommer koncerter af dene type, vil der som tidligere være fokus på musikken vækstlag og talenudvikling, fastslår Anne Thorø Nielsen fra Studenterhus Århus:

"Vi vil fortsat være et progressivt "væksthus for talent", som arbejder med vækstlaget både kulturelt, innovativt og erhvervsmæssigt, blot i nye rammer. Vi ser frem til at genoplive Stakladen som et levende og udfordrende centrum for alle byens studerende. Et centrum, hvor de rette forudsætninger er til stede for at koncentrere sig om hovedopgaven, nemlig at gøre Århus til en endnu bedre studieby."

Lige nu holder Studenterhus Århus sommerferie, men åbner de nye lokaler i Stakladen med et brag ved studiestart i september, hvor flytningen markeres med en åbningsfest. Lige nu er man i fuld sving med at modernisere lokalerne, så de er klar til Århus' studerendes indtog.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA