x

Torben Ulrich & Søren Kjærgaard giver koncerter

Torben Ulrich & Søren Kjærgaard giver koncerter

De to kunstnere Torben Ulrich og Søren Kjærgaard giver to koncerter på Det Jyske Musikkonservatorium henholdsvis tirsdag den 5. oktober og onsdag den 6. oktober. De to gjorde sig bemærket i starten af 2009 med udgivelsen "Suddenly, Sound: 21 Songlines For Piano, Drainpipe, Etc.", som var et eksempel på en avantgardistisk hybrid af instrumenter samt diverse lyde tilsat Torben Ulrichs messende sanglinjer.

Det er foreningen Sun Ship, der står bag arrangementerne, hvor du har mulighed for at opleve mødet mellem digteren, tennisspilleren, musikeren, filmmageren, billedkunstneren, skribenten og tænkeren Torben Ulrich, og den 50 år yngre pianist, Ikscheltaschel-rapper, impro-musiker, og komponist Søren Kjærgaard. Torben Ulrich er blandt andet også fader til den tøndebankende herre fra Metallica med samme efternavn.

Fællesprojekt bliver beskrevet i en pressemeddelelse, som "et sted hvor ord, lyd, lyrik og musik opstår i et resonansrum og konstant skiftende spændingsfelt - et musikalsk og ordrigt univers". Søren Kjærgaard bidrager med diverse tangent- og tasteinstrumenter, såsom flygel, legetøjsklaver, Wurlitzer, Fender Rhodes, Farfisa orgel og Mellotron, og Torben Ulrich spiller på nedløbsrør, gummisuger, lakskål med kinesiske stålkugler, terninger i syltetøjsglas og indmaden af et klaver, ligesom musikken er tilsat Torben Ulrichs nyskrevne digte og linjer.

GAFFAs anmelder Ivan Rod anmeldte "Suddenly, Sound", og han gav de eksperimenterende herrer fire stjerner, ligesom han stemplede udgivelsen som "en avantgardistisk kraftpræstation, der bøjer ord og lyd". Han fremhævede albummet som værende "et godt udgangspunkt for den, der vil bore sig ned i sproget – det musikalske såvel som poetiske".

Siden har den umage duo udsendt albummet "Alphabet, Peaceful, Diminished: 29 Proposals From The Towers Of Babble", som man formodentlig også vil få smagsprøver fra til koncerterne.

Hvis du har lyst til det, så kan du opleve Torben Ulrich og Søren Kjærgaard på Det Jyske Musikkonservatorium tirsdag den 5. oktober og onsdag den 6. oktober. Læs mere på www.sunship.dk.

De to kunstnere kan desuden opleves i København, Odense, Ringkøbing og Esbjerg på den igangværende turné. Besøg duoen på Facebook for alle datoerne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA