x

Ny koncertforestilling vil forene øst og vest

Ny koncertforestilling vil forene øst og vest

Koncertforestillingen Live Out Loud er et møde mellem Aida Nadeem og Xenia Lach-Nielsen (billedet), der umiddelbart virker lidt som et umage par. Den ene politisk flygtning fra Irak, kendt fra fusionsmusikken. Den anden dansk/polsk, kendt fra musicalscenen.

Trods kontrasten mellem de to kvinder har de fundet sammen i et musikalsk samarbejde som nu kan opleves under navnet Live Out Loud.

Musikalsk er koncertforestillingen et møde mellem øst og vest. Her møder de arabiske kvarttoner de skandinaviske harmonier, når Aida Nadeem, Bassam Hawar og Saad Thamir møder Xenia Lach-Nielsen i en musikalsk cocktail, der tilføjes en billedside af VJ Casper Øbro, som også er kendt for live visuals fra flere koncerter.

Aida Nadeem er forud for Live Out Loud gået på opdagelse i Mellemøstens bogreoler og præsenterer med forestillingen en musikdramatisk fortolkning af en række udvalgte arabiske digte. Digtene er skrevet af otte kvinder – herunder den kritikerroste Joumana Haddad. Teksterne er ikke tidligere udgivet i Danmark. Forestillingen byder derfor på et helt eksklusivt møde med kvindernes tanker og følelser – som publikum uanset køn og etnicitet i høj grad vil nikke genkendende til.
Arrangør Mette Hornbek udtaler om Live Out Loud:

"Forestil dig et univers, hvor ord bliver til billeder og billeder bliver til toner, der bliver til sang, der igen bliver til ord. Hvor harmonien brydes af en skæv tone eller et motiv, du ikke kan genkende, men genopstår, når du pludselig opdager, at du står midt i en glædens fest omgivet af en elsket familie, du ikke anede, du havde."

Arrangementet kan opleves på Københavns Musikteater fra d. 27. - 30. oktober kl. 20.
Billetter koster 120 kr i forsalg og kan købes via http://www.teaterbilletter.dk

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA