x

Natasja-dokumentar kommer på dvd

Natasja-dokumentar kommer på dvd

"Natasja" er titlen på dokumentarfilmen om reggaestjernen Natasja, der udkommer den 1. november. Filmen er blevet sat sammen af blandt andet veninden Karen Mukupa, fans og venners filmoptagelser, ligesom Natasjas familie viser hidtil uset materiale. "Natasja" er blevet instrueret af Andreas Johnsen, og den blev vist første gang i 2008 på CPH:DOX.

Filmen viser Natasjas liv fra at være en underdog til at være blandt toppen af poppen, ligesom den viser hendes kamp for at få anerkendelse. Filmen fortæller, hvordan hun som barn lærte den jamaicanske dialekt patois ved at tale med eksiljamaicanere og ved at lytte til deres plader, og hvordan hun forelskede sig i musikken. Den fortæller også, hvordan hun i 2007, som første udlænding nogensinde vandt Jamaicas store newcomer-pris "Irie FM Red Stripe Big Break".

Som bonus-materiale til dvd'en vil Natasjas sidste danske liveshow til Rub'A'Dub Sundays i maj 2007 være inkluderet, sammen med alle Natasjas musikvideoer og et hidtil ikke offentliggjort interview.

I samme omgang vil der blive afholdt en mindekoncert "We Remember Natasja" den 29. oktober, hvor Gyptian, Ethana, Nitty Kutchie fra Jamaica og mange andre hylder reggae/dancehall-dronningen med en koncert på Amager Bio den 29. oktober. På aftenen vil Natasjas Fond uddele en pris på 25.000 kr. til en reggae eller reggae-relateret kunstner/gruppe samt et rejselegat på 15.000 kr.

Natasja omkom ved en tragisk bilulykke på Jamaica i 2007, som dermed satte en stopper for en lovende og voksende karriere. Natasja nåede blandt andet at nyde succes med sin og Enurs single "Calabria", der blev nummer ét på Billboard's Hot Dance Airplay Chart, og som siden har solgt en halv million eksemplarer i USA, ligesom den hittede i både Jamaica og store dele af resten af verden. Herhjemme har hun haft stor succes, og er blandt de mest prisvindende artister. Hun har hittet med numre som "Op Med Ho'det", "Hængekøjen" og "Ildebrand I Byen", og ikke mindst hendes medvirken på Bikstok Røgsystem "Cigar".

"We Remember Natasja" vil som sagt finde sted fredag 29. oktober på Amager Bio i København, hvor billetter kan købes via GAFFA Live. "Natasja"-dvd'en udkommer den 1. november.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA