x

Dansk metal-bog på vej

Dansk metal-bog på vej

Inden længe udgiver den danske heavyrockekspert Jens "Jam" Rasmussen den første danske bog om heavy metals musik- og kulturhistorie. Bogen har titlen "Heavy Metal - 40 år med hård rock" og er på gaden 12. november.

Bogen binder dansk og international metalhistorie sammen og skildrer heavy metals udvikling fra udskældt ungdomsfænomen i sen-60'erne og start-70'erne frem til i dag, hvor heavy metal er en etableret og global udtryksform, der samler fans på tværs af generationer, nationer og kulturer.

"Heavy Metal – 40 år med hård rock" fortæller historien om stilens grundlæggere, Black Sabbath og Led Zeppelin, om 70'ernes stilskabere som Judas Priest, AC/DC og Motörhead og de store 80'er-bands som Iron Maiden, Metallica (billedet) og Guns N' Roses og videre til de mange metal-subgenrer som thrash, death- og black metal, rap- og nu metal, glam og grunge.

Bogen fortæller også historien om den danske metalscenes musikere og ildsjæle som blandt andre Lars Ulrich, Brats/Mercyful Fate, King Diamond, Mike Tramp, Pretty Maids, D-A-D, Artillery, Invocator/Jacob Hansen og Michael Poulsen fra Volbeat, Danmarks for tiden største rocknavn, nationalt som internationalt.

Bogen er baseret på en lang række nye interviews, lavet specifikt til bogen, samt forfatterens ældre interviews med kunstnere som AC/DC, Ozzy Osbourne og Metallica og mange flere. Desuden er den rigt illustreret med cirka 300 fotos, primært af to af landets mest anerkendte metalfotografer, John Mortensson og Jacob Dinesen - sidstnævnte også kendt fra GAFFA. Bogen er på 354 sider.

Jens "Jam" Rasmussen er, som han selv siger det, født den 6. i 6. på ugens 6. dag, 1964. Han er cand. mag., forfatter og journalist og har skrevet om heavy metal siden 1986 for blandt andet GAFFA, Mix, Metalized, Wild, Zoo, Heavyjam.dk, Musik.bt.dk, engelske Classic Rock og japanske Burrn! Han har desuden medvirket i flere radio- og tv-udsendelser om hård rock og som tidligere studievært på Z-TV. Han er desuden forfatter til bøgerne "Lars Ulrich - Forkælet med Frihed" (2004), "Slaget om København" (med Michael Rachlin, 2005) og "Formanden - Historien om Per Bjerregaard og Brøndby IF" (2009)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA