x

P3 Guld-nomineringer klar

P3 Guld-nomineringer klar

Fredag den 14. januar 2011 afholder DR sit årlige P3 Guld-prisuddelingsshow i Koncerthuset i København. Uddelingen bliver vist direkte på tv-kanalen DR2, hvor Adam Duvå Hall og Sara Bro er showets værter, og det er netop blevet offentliggjort, hvem der får mulighed for at vinde priserne.

Det er vanen tro de fire priser P3 Talentet, P3 Gennembruddet, P3 Lytterhittet og den mest prestigefyldte af priserne, P3 Prisen, der bliver uddelt. Denne gang er det Fallulah, The Floor Is Made Of Lava, Lucy Love (billedet), Oh Land og Vinnie Who, der udgør dette års nominerede til P3 Prisen. I P3 Talentet er kunstnere som Agnes Obel og Kellermensch blandt P3s bud på kunstnere, der i fremtiden vil levere lydsporet til danskernes hverdag, mens P3 Gennembruddet anerkender kunstnere som The Rumour Said Fire og The William Blakes.

I en pressemeddelelse beskriver DR, at et vigtigt aspekt ved P3 Guld er, at både nomineringerne og vinderudvælgelse foretages af P3 på et musikfagligt grundlag. Kriteriet er helt overordnet, at musikken skal have et højt niveau inden for sin genre. P3s musikchef, Lars Trillingsgaard, siger om dette års nomineringer:

"Det er altid en fornøjelse at finde de nominerede til P3 Guld, og i år har det været særlig glædeligt at konstatere at de kvindelige kunstnere står rigtig stærkt i billedet. Det bobler af nye kvindelige talenter i disse år, og det afspejler sig i nomineringerne. Endvidere hæfter jeg mig ved den store diversitet i år. Der ikke er én bestemt genre, konstellation eller trend, der dominerer, men til gengæld får vi en lang række forskellige bud på i hvilken retning musikken vil gå i 2011. Det synes jeg er forfriskende."

Der er to kvindelige kunstnere og en mandlig gruppe, der er nomineret i både P3 Prisen og P3 Lytterhittet, nemlig Lucy Love, Fallulah og The Floor Is Made Of Lava. Derudover er Vinnie Who, den mest repræsenterede kunstner med en nominering i P3 Prisen, samt hele to i lytterhit-kategorien. Også The Rumour Said Fire er nomineret i to kategorier - P3 Gennembruddet og P3 Lytterhittet, mens Nabiha er nomineret i P3 Talentet og P3 Lytterhittet.

Den sidste af de fire kategorier, P3 Lytterhittet, bliver afgjort af P3s lyttere. For at være medbestemmende til hvem der skal vinde prisen, kan man stemme på P3 Gulds hjemmeside dr.dk/p3guld - afstemningen går i gang i starten af januar.

Det er tiende gang prisuddelingen af P3 Guld finder sted, siden prisen blev stiftet i 2001. Det løber af stablen fredag den 14. januar kl. 21:00 i Koncerthuset i København, og showet bliver vist direkte på DR2. Læs alt om P3 Guld 2011 på dr.dk/p3guld, og se de nominerede herunder.

P3 Prisen
Fallulah
The Floor Is Made Of Lava
Lucy Love
Oh Land
Vinnie Who

P3 Talentet
Agnes Obel
Kellermensch
Nabiha
Our Broken Garden
Treefight For Sunlight

P3 Gennembruddet
The Blue Van
Ginger Ninja
The Rumour Said Fire
Turboweekend
The William Blakes

P3 Lytterhittet
Vinnie Who: "What You Got Is Mine"
Kashmir: "Still Boy"
Lucy Love: "Poison"
Clara Sofie & Rune RK: "Når Tiden Går Baglæns"
Burhan G & Medina: "Mest Ondt"

Alphabeat: DJ"
Nephew: "Police Bells & Church Sirens"
The Rumour Said Fire: "Sentimentally Falling"
Hej Matematik: "Party I Provinsen"
De Eneste To: "Jeg Har Ikke Lyst Til At Dø"

Medina: "Vi To"
Fallulah: "Bridges"
The Floor Is Made Of Lave: "All Out Of Love"
Nabiha: "The Enemy"
Selvmord: "OK"

Volbeat: "Fallen"
Black City: "Summertime"
Sys Bjerre: "Alle Mine Veninder"
Dune: "Heiress Of Valentina"
Vinnie Who: "Remedy"


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA