x

Mercenary lufter forsmag på nyt album

Mercenary lufter forsmag på nyt album

Mandag den 21. februar udsender den danske metalgruppe sit sjette album "Metamorphosis" i Danmark. Fire dage senere udkommer det i resten af verden via det nystartede selskab NoiseArt Records. Allerede nu kan bandets fans dog få en forsmag på hvad der er i vente, i form af sangen "The Follower", der kan høres på gruppens Facebook-side.
 
"Sangen "The Follower" er en forsmag på de mere tilgængelige og melodiske aspekter fra vores kommende, sjette plade "Metamorphosis"," udtaler guitarist Jakob Mølberg. "Den repræsenterer en mere direkte og tilgængelig side af bandets nye lyd, samtidig med at den også lader sanger René Pedersen fremvise nye og mere melodiske aspekter af sin sangmæssige spændvidde. Og bare rolig - albummet vil selvfølgelig også have den kendetegnende kontrast mellem de melodiske numre over for hurtigere og tungere smadder."

Mercenary har gennemgået en del ændringer på det seneste. I 2009 måtte de tage afsked med deres trommeslager, den ene sanger og keyboardspiller, da der ifølge bandet ikke længere var nogen fælles vision for bandets musikalske fremtid, og Mercenarys line-up anno 2010 består af  guitaristerne Jakob Mølbjerg og Martin Buus (sidstnævnte spiller lead-guitar og også keyboard), bassist og sanger René Pedersen samt trommeslager Morten Løwe.

Mercenarys seneste udspil, Architect Of Lies, fik fire stjerner med på vejen af GAFFAs Keld Rud, der skrev:

"Materialet er for det meste stærkt og bevæbnet med utallige hooklines, og Mercenary har aldrig spillet bedre. Trommeslager Mike Park træder især i karakter. Blandt højdepunkterne hører albumåbner A New Desire, hvor forsanger Mikkel Sandagers vokal lyder a la Ray Alder fra Fates Warning, den melankolske Embrace The Nothing og den hyperaktive Execution Style."

Mercenary kan opleves til festivalen Midwinter Metal i Randers 29. januar, og 25. februar drager de ud på en længere Europaturné sammen med Nevermore, Symphony X og Psychotic Waltz.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA