x

Deltagerne i Melodi Grand Prix er offentliggjort

Deltagerne i Melodi Grand Prix er offentliggjort

I dag blev de 10 dystende hold ved Dansk Melodi Grand Prix afsløret ved et pressemøde i DR-byen. Lise Rønne og Felix Smith er værter ved showet, der bliver afholdt den 26. februar i Ballerup Super Arena. Ti hold står klar til at dyste om 1. pladsen, der giver adgangsbillet til at vinde Eurovision Song Contest i Düsseldorf til maj. For utålmodige sjæle er det på P4 muligt at høre de 10 vinderbud, da radiokanalen løfter sløret for to sange hver dag i ugen op til showet.

Det er 54 år siden det første danske melodi grand prix blev afholdt i 1957. Dengang var det Gustav Winckler og Bithe Wilke, der vandt med "Skibet Skal Sejle i Nat". Danmark har vundet Eurovision Song Contest to gange. Første gang var i 1963, hvor Grethe og Jørgen Ingmann vandt i London med sangen "Dansevise". Anden gang var i 2000 i Stockholm, hvor Brødrene Olsen vandt med "Fly on the Wings of Love", den engelsksprogede udgave af "Smuk som et stjerneskud".

Mange store navne fra den danske musikscene er involveret i dette års danske melodi grand prix - såsom Pharfar (Bikstok Røgsystem, Natasja med flere). Det er danskerne og en faglig kompetent jury, der afgør, hvem der skal videre til Düsseldorf.

De ti hold er nævnt nedenunder i tilfældig rækkefølge:

"Hollywood Girl" er skrevet og komponeret af Mathilde Kühl, Sune Haansbæk og Ian Mack. Sangens solist er den engelske Lee Hutton.

"You'll Get Me Through" er skrevet og komponeret af de to svenskere Henrik Janson og Hanif Sabzevari. Det er den 18-årige Signe Vig, der skal på scenen og synge sangen.

"25 Hours a Day" er skrevet og komponeret af Erik Bernholm, Henrik Sethsson og Thomas G:son. De stod bag sidste års vindersang, "In a Moment Like This". Det er det professionelle diskoband Le Freak, der har spillet som support for Anastacia og til afterparty for Madonna, som står for fremførelsen af sangen.

"Black and Blue", skrevet og komponeret af Patric Johnson, Joakim Övrenius og Justin Hopkins, bliver sunget af sidstnævnte sammen med den århusianske sangerinde Katrine Thisted.

"Emma" er skrevet og komponeret af Christopher Brandt og Sisse Søby. Det er Christopher Brandt, der får æren af at fremføre sangen i Ballerup Arena.

"New Tomorrow" er skrevet og komponeret af Lise Cabble (eks-Miss B. Haven) og Jakob Glæsner (bassist i Johnny Deluxe). Det er indiebandet A Friend In London, der skal fremføre sangen.

"Drømmen" er skrevet og komponeret af partnere i productions- og sangskriverteamet GL Music, som består af Jeffrey, Lasse Lindorff, Svend Gudiksen, Daniel Fält og Kim Nowak-Zorde, og som har arbejdet med navne som Take That og Sanne Salomonsen. Sangens solist er førstnævnte i teamet - den 25-årige Jeffrey.

"Sleepless" deltager på wildcard. Den er skrevet og komponeret af John Gordon, som var med til at skrive sidste års vinder af Eurovision Song Contest - "Satellite", der blev sunget af tyske Lene Meyer-Landrut. Ud over John Gordon har Lene Dissing og Peter Bjørnskov deltaget i komponering og skrivning af sangen, som bliver sunget af 17-årige Anne Noa, som er dette års yngste deltager.

"Hvad Hjertet Lever Af" deltager ligeledes på wildcard. Den er skrevet og komponeret af Pharfar, Rasmus Allin, Fresh-I og Stine Kinck. Sangen bliver sunget af sidstnævnte - Stine Kinck, som i øvrigt snart udgiver sit debutalbum.

"Let Your Heart Be Mine" deltager, som de to foregående sange, også på wildcard. Den er skrevet og komponeret af Jeppe Federspiel og Thomas G:son og sunget af svenske Jenny Berggren, tidligere sangerinde i Ace Of Base.

Billetter til showet kan købes via billetnet.dk

 Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA