x

Drott & Marsk udgiver ep

Drott & Marsk udgiver ep

Et halvt år efter debut-ep'en "Det sejler sikkert", der både kom digitalt og på kassettebånd, er Drott & Marsk klar med deres anden ep "En tanke om hvor godt det var engang". Ep'en udkommer denne gang "kun" digitalt, og senere på året albumdebuterer bandet.

Mens "Det sejler sikkert" havde fokus på barndommen og naiviteten er udtrykket på "En tanke om hvor godt det var engang" mere tilbagelænet og modent. Drott & Marsk dyrker den nordiske pop/rock-tradition, og ligesom på første ep er det eftertænksomme tekster, der former Drott & Marsks univers.

Barndomsvennerne Stig Helmer Jensen (Atoi) og Bjarke Helmø (Sidste Ambulance) er den skabende kerne i Drott & Marsk, og Stig Helmer Jensen fortæller om sangene på den nye ep:

"Mange af sangene har Bjarke skrevet på sit lille hummer på Nørrebro, hvor jeg kom og drak kaffe og lyttede på dem, og også skrev med på dem. Det var faktisk ret hyggeligt, vi brugte meget af tiden på at snakke om damer og livet - og drikke mere kaffe!". 

Ud over forsanger og guitarist Bjarke Helmø og Stig Helmer Jensen på synths består Drott & Marsk af guitarist Mikkel Baltser Døring (Harmony Hatbox in Brilliant Black, Black Rose Trick, The Lips), bassist Tomas Raae (ditbandmitband, Källing) og trommeslager Dan Hvidtfeldt Larsen (Won't Lovers Revolt Now). Den nye ep er produceret af August Wanngren, der tidligere har arbejdet sammen med navne som Wildbirds & Peacedrums, Annika Aakjær og Thomas Buttenschøn, og alle sangene på ep'en er indspillet i A Kind of Eden, som er Saybias studie i Køge:

"Efter vi havde øvet nok, tog vi i […] Saybias studie ved Køge, hvor Søren Huss også har indspillet. Der var vi meget seriøse og rørte næsten ikke al deres sprut og den krukke med "inspiration", som stod dernede... Efterfølgende har August fået lov til at sidde og kæmpe med vores indspilninger. Det har vist givet enkelte grå hår i hovedet på den lille svensker. Specielt tror jeg, at Morfars (Mikkel, red.) perfektionistiske forhold til sine guitarroller var besværligt - og Bjarke blev nødt til at synge nogle af tingene om mange gange for at få en passende helteagtighed!", uddyber Stig Helmer Jensen om indspilningerne.

"En tanke om hvor godt det var engang" udkommer digitalt den 4. april, og som sagt er der et fuldlængde-debutalbum på vej.

Drott & Marsk kan opleves live i aften (31. marts) når de spiller i Huset i Magstræde i København. Desuden spiller de på Metro Rock Ringsted den 2. april, på PH-Caféen i København den 6. maj og på forbrændingen i Albertslund den 21. maj.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA