x

Sanne Brüel er død

Sanne Brüel er død

Sangerinden og skuespilleren Sanne Brüel, der især er kendt som sangerinde i det populære politiske sen-70'er/start-80'er-band Jomfru Ane Band, er død af kræft, skriver bt.dk. Sanne Brüel blev 59 år.

Tilbage i 2007 fik Sanne Brüel konstateret kræft i endetarmen. Hun kom sig i første omgang, men for nylig vendte sygdommen tilbage, og i formiddag sov hun stille ind på et hospice i Odense.

Sanne Brüel var datter af sangerinden og skuespillerinden Birgit Brüel og jazzmusikeren Max Brüel. Hun blev født den 12. april 1952 og var uddannet musiklærer. I 1977 var hun med til at danne Aalborg-gruppen Jomfru Ane Band sammen med blandt andre tvillingesøsteren Rebecca, som en udløber af nogle politiske teaterstykker på Jomfru Ane Teatret.

De to kvinder stod i front for gruppen som sangere, pianister og komponister, og for Sannes vedkommende også som guitarist. Gruppen stod centralt på 70'ernes politiske rockscene med deres sange, der blandt andet omhandlede kvindebevægelsen og kampen mod atomkraft. Sidstnævnte var blandt andet tilfældet for gruppens største hit, "Plutonium".

Jomfru Ane Band udgav tre album i perioden 1979-82. I 1983 blev de opløst, om end de er blevet gendannet siden ved enkeltstående lejligheder. Sanne Brüel fortsatte i gruppen Tyfoon, ligesom hun har arbejdet som musiklærer. Sanne Brüel er også kendt fra DR's julekalender Jullerup Færgeby, hvor hun spillede rollen som Kaja.

Sanne Brüel efterlader sig ud over tvillingesøsteren Rebecca blandt andre datteren Kaya, der ligesom hun selv er både sangerinde og skuespiller.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA