Nyhed

99.000 musiknumre til gratis afbenyttelse

Bibliotekernes Netmusik har efterhånden et omfattende musikkatalog, der giver de musikinteresserede et alternativ til ulovlig downloading

Bibliotekernes Netmusik repræsenterer et efterhånden ganske substantielt alternativ til udlån af almindelige cd'er fra landets biblioteker. Antallet af musiknumre på den offentligt tilgængelige og ganske gratis tjeneste er efterhånden oppe på 99.000, hvor der i starten var blot 35.000.

Udbudet af netmusik fra bibliotekerne er altså voldsomt stigende, og stigningen kommer som et kærkomment tiltag, nu da regeringens nye lov, der holder nye udgivelser ude af bibliotekerne de første fire måneder, gør det svært at skaffe tilgang til nyudgivet musik via bibliotekerne. Netmusikken er der nemlig ikke karantæne på, hvorfor helt nye danske og internationale udgivelser kan lånes kvit og frit over nettet kort efter det officielle udgivelsestidspunkt.

Bibliotekernes gratis udlån af netmusik udgør også et alternativ til diverse netbaserede betalingsbaser og ikke mindst til den meget udbredte ulovlige musikkopiering og fildeling.


ANNONCE