x

Folk-ikonet Bert Jansch er død

Folk-ikonet Bert Jansch er død

Den legendariske singer-songwriter Bert Jansch fra Skotland har i de seneste år kæmpet mod lungekræft, og ifølge flere rapporter her til morgen, blandt andre The Guardian, har han nu tabt kampen. Beretningerne om hans død er endnu ikke bekræftet fra officielt hold.

Jansch gjorde sidste år comeback på livescenen. Han drog på en amerikansk turné med Neil Young og spillede også på Eric Claptons Crossroads Festival.

I 1960'erne og 1970'erne var han et verdensnavn og har stadig bevaret et pænt publikum. I musikerkredse har han også en høj stjerne, og hans arbejde har påvirket mange musikere såsom Paul Simon, Bernard Butler, Nick Drake, Donovan og Devendra Banhart, som alle har været inspireret af ham.

Bert Jansch var i 1960'erne medstifter af folk rock-gruppen Pentangle, der i 2007 modtog en Lifetime Achievement Award på BBC Radio 2 Folk Awards.

GAFFA fik tilbage i 2006 muligheden for at interviewe Jansch, der blandt andet kom ind på sit storforbrug af akustisk guitar på sine plader. "De fleste, der spiller guitar, uanset om det er elektrisk eller akustisk, er også begyndt med en akustisk guitar. Enten fordi det er nemmest, billigst, eller fordi man så kan øve sig uden at forstyrre naboerne". Læs resten af interviewet her.

Bert Jansch døde i en alder af 67 år.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA