x

EMI er solgt til Universal og Sony

EMI er solgt til Universal og Sony

Der var 1, der var 2, der var 3, der var 4 major pladeselskaber osv. Så blev det ene opkøbt, og nu er der så et mindre.

For nylig sikrede Vivendis Universal Music Group sig nemlig EMIs afdeling for indspilning, mens publishingafdelingen (der blandt andet arbejder med brug af musikken i elektroniske medier) blev solgt til en sammenslutning af selskaber med Sony i spidsen.

Dermed slutter historien som selstændigt selskab definitivt for EMI, der siden februar har været styret af finansfirmaet Citigroup, som har haft EMI til salg.

EMI har været et af verdens største pladeselskaber og har huset/huser navne som The Beatles, David Bowie, Queen, Coldplay og Katy Perry.

EMI blev ifølge Politiken solgt for en samlet sum af 4,1 milliarder dollars, og Universal Music Group med Vivendi i ryggen måtte således slippe 1,9 milliarder dollars, mens Sony og co. måtte af med 2,2 milliarder for publishing-afdelingen.

Vivendis direktør udtaler ifølge Music Week, at han er stolt af at kunne byde EMI velkommen i Vivendi-familien og har sagt, at medarbejdere såvel som artister hos EMI vil blive behandlet med respekt.

Det er ikke lykkedes GAFFA at få en kommentar fra Universals danske direktør Casper Bengtson.

EMI huser blandt andre danske artister som Kim Larsen, Vinnie Who og When Saints Go Machine. I mange år udgav TV-2 også på EMI, indtil de gik over til ... Universal.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA