x

Vandt du eksklusive Kashmir-koncertfilm-billetter?

Vandt du eksklusive Kashmir-koncertfilm-billetter?

Billede: Søren Solkær Starbird

7. juni udgiver Kashmir koncertfilmen “The Aftermath - Live Concert Film” på dvd og cd, og musikken kommer samtidigt på 180 grams dobbelt vinyl. Aftenen før, altså 6. juni, kl. 23.59 vises filmen for første og eneste gang i en biograf, nemlig Dagmar Teatret i København, for et indbudt publikum, hvor også bandet og filmholdet vil være til stede. Og du kunne komme med! GAFFA.dk havde nemlig yderst eksklusivt fået en samling billetter, som vi udloddede i sæt af 2 stk.

“The Aftermath” er instrueret af Kasper Torsting, som også lavede den roste og særdeles populære Kashmir-dokumentar “Rocket Brothers” fra 2003. Filmen er en optagelse fra to koncerter, Kashmir spillede i Vega i København i november sidste år. Alt, du skulle gøre for at deltage i konkurrencen om de yderst eksklusive billetter, var at svare rigtigt på spørgsmålet nedenfor. Og svaret er: "Fra Nirvana til Rocket Brothers." De heldige vindere følger nedenfor.

Kashmir-frontmand Kasper Eistrup havde i øvrigt følgende ord om filmen til GAFFAs Henrik Tuxen:
- Vi har længe diskuteret det med Kasper Torsting, og holdningen hos begge parter har været, at skal vi gøre det, skal vi gøre det ordentligt. Det vil sige med 10 kameraer, ikke tre, skyde det på 16 mm film, have ordentlig belysning og arbejde med dygtige og erfarne filmfotografer.

Holdet tæller blandt andet filmklipper François Gedigier, som blandt andet har arbejdet på Lars von Triers "Dancer In The Dark", hvor han eksklusivt klippede Björks dansescener, samt Peter Hjorth (fotograf og visual effects supervisor), som har arbejdet på flere Lars von Trier-produktioner, blandt andet "Dogville" og "Dancer In The Dark".
Filmholdet og Kashmirs målsætning har været at skabe en koncertfilm, der går imod musikvideoers generelle tendens til hurtig klipning.

- Vi har prøvet at lave en produktion, som reflekterer den form for koncertfilm, vi selv kan lide at se. Forbilledet er først og fremmest The Last Waltz (klassisk koncertfilm om The Band instrueret af Martin Scorsese, red.), og Woodstock-filmen og "Gimme Shelter" (Rolling Stones, red.) er andre referencer. Alle film lavet, før MTV og hurtig videoklipning blev standard, og hvor koncertoptagelser blev grebet an som spillefilm. Filmholdet har prøvet at fremme det dvælende og nærværende frem for at lynklippe og hele tiden prøve at få det hele med, fortæller Kasper Eistrup og afslutter med en lille forsmag på, hvad man kan forvente sig af det kommende Kashmir-album:

- Der er ikke nogen af de nye sange med på filmen, den skal ses som en afslutning på "The Good Life"- og "Zitilites"-epoken. Det nye album udkommer efter planen i slutningen af september og bliver et skridt i en ny retning for os. Ingen mundharmonika og akustiske guitarer, men mere støjende og elektrisk.

Vinderne:
Søren Gisselmann
2200 København N

Mia Markers
1960 Frederiksberg C

Therese Lihn Thomsen
2920 Charlottenlund

Nanna Madsen
2820 Gentofte

Kevin Hansen
5580 Nørre Aaby

Marc Madsen
4760 Vordingborg

Rikke Gredsted
4700 næstved

Andreas Bech
1169 Kbh K

Simon Anker
4000 Roskilde

Thomas Helgesen
8200 Århus N

Kashmirs hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA