Nyhed

Adele blev den store Grammy-vinder

Den 23-årige britiske sangerinde gjorde rent bord med “21”

I går aftes blev den 54. Grammy-uddeling afholdt, og Adele var den store vinder. Hun kunne tage seks priser med sig hjem, da aftenen var omme og har tangeret Beyonces rekord for den kvinde, der har vundet flest Grammyer på én aften. 

Med sit andet album "21" vandt Adele prominente kategorier som "Årets Album", "Årets Sang" og "Årets Indspilning". Nummeret "Rolling in the Deep" indkasserede de to sidstnævnte priser og har også været albummets store hit og har skaffet hende topplaceringer på hitlister i hele verden og høstede også en single-platinplade i Danmark. 

Men sangerinden vandt også prisen for årets album. Den kun 23-årige Adele har kun udgivet et album før "21". Debutalbummet "19" og albummet "21" er begge blevet navngivet efter sangerindens alder ved påbegyndelsen af indspilningerne af de respektive album, og at dømme efter gårsdagens prishøst er succesen steget med alderen. Ud over at vinde de førnævnte priser vandt Adele også "Bedste Solo Pop-Præstation" for nummeret "Someone Like You", "Bedste Popvokal Album" og "Bedste Korte Musikvideo" med nummeret "Rolling in the Deep". Albummet gav Adele fire gange platin i Danmark og indbragte hele 14 gange platin i hjemlandet England, som svarer til over 4,2 millioner solgte eksemplarer.


Læs GAFFAs anmeldelse af "21" her

Men det var ikke kun Adele, der klarede sig godt ved gårsdagens uddeling. Foo Fighters kunne tage fem Grammyer med sig hjem. Deres priser inkluderede "Bedste Rocksang" og "Bedste Rockalbum". Det er deres seneste album "Wasting Light", der er skyld i succesen. Albummet er bandets syvende og er produceret af Garbage-medlemmet Butch Vig. 

Bon Iver var mere beskeden i prishøsten, men kunne alligevel hjembringe priser for "Bedste Nye Kunstner" og "Bedste Alternative Album".


Aftenen blev overskygget af Whitney Houstons tidlige død dagen før showet. Hele Grammy-uddelingen bar præg af den sørgelige begivenhed, og sangerinden blev flere gange hyldet i ord og bønner. Sanger og skuespiller Jennifer Hudson sang "I Will Always Love You" og sluttede af med en lille ændring i teksten, der talte for hele salen, "we will always love you".

Læs hele vinderlisten på grammy.com og se videoen, der vandt Adele en af hendes seks Grammyer:

 


ANNONCE