x

Legendarisk reggae-dj hædret af prins Charles

Legendarisk reggae-dj hædret af prins Charles

Den legendariske engelske reggae-discjockey og radio-personlighed David Rodigan modtog i tirsdags Englands femtestørste hæder - den såkaldte Most Excellent Order Of The British Empire (MBE). Rodigan modtog hæderen af Prins Charles i anerkendelse af lange og tro tjeneste som reggae-dj og radiovært. I mere end tredive år har den nu 61-årige David Rodigan været at regne blandt toppen af reggaediskjockeys og han har blandt clashed med store jamaicanske reggae-diskoteker som Stone Love, Black Scorpio, Bass Odyssey, Kilimanjaro og mange flere.

Født og opvokset i Oxford, England blev Rodigan for første gang grebet af den jamaicanske musikkultur, da han i 1964 for første gang hørte jamaicanske Millie Small hitte med ska-nummeret "My Boy Lollipop".

Rodigan har gennem de sidste tredive år været fast reggae-radiovært på BBC, Radio London, Capital Radio og Kiss FM, hvor han stadig hver søndag aften vender plader. Gennem årene har Rodigan oparbejdet en kolossal viden om reggaebranchen og kender stort set enhver sanger på Jamaica, enhver reggaesang og enhver reggaerytme af betydning. Rodigan har ved flere lejligheder optrådt i Danmark og huskes især for en række uforglemmelige koncerter på Rub'A'Dub.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA