Nyhed

Bolværket på vej med toer

”Pænt Smasket Vol. 2” udkommer den 16. april

Bolværket er på vej med det nye album "Pænt Smasket Vol. 2", som er opfølgeren til "De Grønne Bænke" fra 2009. Lig med lyden på debutalbummet fortsætter Bolværket uden dikkedarer deres musikalske druk-deroute med nye afspejlinger af tilværelsens skyggesider og bunden af samfundet.

Bolværket består i dag af Clement Blach, Lau Ebbesen, Per P., Willi Jønsson og Peter Kibsgaard. Ifølge gruppen selv opstod den ud fra en druktur i slutningen af 00'erne, som endte på en bænk i græsset i nærheden af et værtshus, som lige var lukket. Med en akustisk guitar begyndte de at synge om "gadelivets finurlige folder", og siden har det umage spillemandsorkester fortolket livet fra en anden vinkel end den normale.

I 2009 udkom debutalbummet "De Grønne Bænke", som GAFFAs Jan Opstrup Poulsen gav fire stjerner og skrev: "Der skråles og spilles refrænrock af den gamle skole, som vi kender det fra Gasolin' og Magtens Korridorer. Musik, der spilles fra hoften, og uden nogen egentlig masterplan. Det handler om at være store i kæften, og det er Bolværket til fulde."  


Nu er gruppen klar med deres andet album "Pænt Smasket Vol. 2", som udkommer den 16. april. Førstesinglen "Viceværten" er klar med video, og om nummeret har Ebbesen udtalt, "Hvad har Kronprins Frederik og Flotte Fyr til fælles? Den samme vicevært! Helt konkret handler "Viceværten" om en god ven, der var i løntilskudsjob som vicevært for en række ejendomme på Christianshavn, hvor en betragtelig del af beboerne var eller er kendte kunstnere, musikere m.m."

Tracklisten for "Pænt Smasket Vol. 2" er som følger:

01.  Ost & Pølse


02.  Vejen Til Bænken

03.  Himmelpik

04.  Kraftigt Påvirket


05.  Svinet

06.  Lange Tynde Løg

07.  Duedrengen


08.  Stangstiv

09.  Dødssletten

10.  Viceværten


11.  Pænt Smasket

Indtil albummet udkommer mandag den 16. april, kan man høre og se musikvideoen til førstesinglen "Viceværten" fra "Pænt Smasket Vol. 2" her:

 


ANNONCE