x

D-A-D udgiver stor live-fotobog

D-A-D udgiver stor live-fotobog

D-A-D udgiver den 14. januar en stor fotobog. Bogens 204 sider bugner af fotos fra deres koncerter, men indeholder også to cd'er med blandt andet hidtil ukendte akustiske versioner af sange fra bandets seneste album, "DIC.NII.LAN.DAFT.ERD.ARK", der blev udgivet i 2011. Fotobogen hedder "Live Shots".

"Vi har fået skubbet os tilbage op på plads, hvor vi som rockband hører hjemme. Det skulle 'Live Shots' gerne vise. Der er ingen gamle laurbær her – kun de nye. Billederne og musikken er udelukkende fra 2012, fordi vi vil fejre, at D-A-D står fedt og har det godt med at være her, hvor vi er. Det gennemsyrer både liveindspilningerne, de akustiske udgaver af sangene og de mange billeder". Sådan siger D-A-D's forsanger, Jesper Binzer, om udgivelsen.
 
Bogens mange fotos vidner om et band, der i 2012 har turneret og turneret og været mange steder. Både på danske festivaler og på ydmyge rockklubber i udlandet. Mere end 60 koncerter blev det til i 2012, heraf 27 på 40 dage rundt i Europa.
 
Bandets gode ven, Henrik Damgaard, var med det meste af vejen og fik lov til at gå helt tæt på med sit kamera. På og rundt om scenen, i omklædningsrummet, i tourbussen og i studiet færdedes Henrik Damgaard frit. Han var med bandet i Tyskland, Frankrig, Sverige, Holland, England samt på det meste af bandets Danmarksturné, på flere festivaler samt i Tivoli.
 
Netop fordi Damgaard er bandets ven gennem mange år, og fordi han fulgte dem overalt, har han kunnet tage billeder, der ligger meget langt fra de ofte opstillede billeder, man normalt kan se.

"Det her er måske første gang, bandets medlemmer giver sig selv lov til at blive gamle. Billederne er totalt usminkede – intet er retoucheret. Jeg synes, at billederne i bogen viser hele spændet i D-A-D, energien, alderen, modningen", siger Henrik Damgaard.
 
Og Jesper Binzer supplerer: "Det der med at holde sig væk og spare sig selv har ingen værdi. Så vågner man jo op til et chok, når man en dag har tabt håret og fået dobbelthage. Man skal være der hele tiden med en tå i vandet. Noget af det fede ved at lave sådan en bog her er, at vi husker at være til stede på rejsen."

Bandet mener selv, at fotobogen er med til at ændre det billede danskerne har på D-A-D. De udenlandske, små koncerter giver ifølge D-A-D mere farve og glød, og bandet er overbevist om, at det vil trække danskerne væk fra tanken om D-A-D som et "mainstreamband".

Fotobogen kan købes i GAFFA Shop.

I første del af 2013 spiller bandet koncerter i Sverige, Frankrig, England, Tjekkiet, Tyskland og USA, mens det bliver til ganske få koncerter herhjemme. I februar udkommer det seneste studiealbum i stort set hele Europa.
 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA