x

Charles Bradley er tilbage

Charles Bradley er tilbage

Den amerikanske soulsanger og sangskriver Charles Bradley, også kendt som "The Screaming Eagle of Soul", udgiver 2. april sit andet album, "Victim of Love."

Bradley har haft en lang og besværlig vej til succes. Han blev født i 1948, løb hjemmefra som teeanger og havde musikerdrømme siden ungdomsårene, men måtte leve en tid på gaden. Senere fik han job som kok, og i en moden alder begyndte han at optræde som James Brown-efterligner. I den forbindelse blev han opdaget af pladeselskabet Daptone Records', der gav ham en pladekontrakt, og i 2011 debuterede han omsider, 63 år gammel, med albummet "No Time For Dreaming", der fik fremragende anmeldelser. Blandt andet gav GAFFAs Sohail Hassan ham fem stjerner og følgende ord:

"Bradley både ligner og lyder som den helt ægte vare. Han besidder en rå, stærk og smuk soul-vokal, som i den grad minder om mægtige James Brown. Lyt f.eks. til skæringen 'The World (Is Going Up In Flames)'. Fra første strofe og hver rynke på den allerede 63-årige debutants ansigt oser det af autenticitet og et liv fuld af smerte, oplevelser og erfaring. Perfekt indrammet i Brennecks produktion og Manahan Street Bands tro retro-soul-sound."

Sidste år var Bradley i fokus i dokumentarfilmen "Soul of America", som fortalte om hans liv, fra hans barske fortid til nutiden.

Du kan høre Charles Bradleys nye sang "Strictly Reserved For You" her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA