x

Öresundsfestival præsenterer de første navne

Öresundsfestival præsenterer de første navne

Den dansk-svenske Öresundsfestival har nu offentliggjort de første kunstnere. Kashmir (billedet) og MØ offentliggøres som de to første navne fra Danmark, mens svenske Chords og Helt Off spiller på hjemmebane i Malmö.

Gennem to årtier har Kashmir markeret sig som et af Danmarks mest populære, anmelderroste og prisvindende rockbands. Gruppen debuterede i 1994 med albummet "Travelogue" og udsender 18. marts deres syvende studiealbum, "E.A.R.", hvorfra singleforløberen "Seraphina" allerede er blevet et hit. Kashmir spiller fredag 10. maj på Kulturbolaget.

Danske spiller melodiøs electropop og har allerede vakt opmærksomhed langt ud over landets grænser. MØ har således allerede spillet på internationale branchefestivaler som EuroSonic i Groningen, Holland og by:Larm i Oslo og udgiver sit debutalbum i løbet af foråret. MØ spiller lørdag 11. maj på Debaser.

Gennem det seneste årti har Chords, med det borgerlige navn Jens Resch, været en betydelig figur på den svenske hiphop-scene. I 2008 nævnte Aftonbladet ham som et af Sveriges bedste livenavne, og samme år modtog han prisen som årets hiphop/soul/r&b-navn ved kritikerprisen Manifestgalan. Fire års intensivt musik- og producerarbejde i New York fulgte, og nu er den sydsvenske stjerne vendt hjem til Malmö i forbindelse med udgivelsen af sit nye album, "Looped State Of Mind". Chords spiller lørdag 11. maj på Babel.

Det skånske reggaeband Helt Off blev grundlagt i 2004 og har siden haft stor succes og turneret med blandt andre Promoe. Helt Off kommer til Öresundsfestival lørdag 11. maj på Babel.

Dansk-svensk samarbejde

Öresundsfestival afholdes for andet år i Malmö. I dagene 10-11. maj vil der på Malmös spillesteder Kulturbolaget (KB), Babel, Johanneskyrkan, Far i Hatten og Debaser blive præsenteret 40 af de mest interessante musiknavne netop nu fra Øresundsregionen. Programmet kurateres af ledende musikaktører fra regionens spillesteder og festivaler:  Debaser (SE), Kulturbolaget (SE), Far i Hatten (SE), Babel (SE), Strøm (DK), Roskilde Festival (DK), Vega (DK), Amager Bio / BETA2300 (DK) og Rust (DK).

Det er første år, at de to danske festivaler Roskilde Festival og Strøm er med til at præsentere den danske musik i Sverige.

Stefan Gjesing fra Roskilde Festival fortæller om kuratorsamarbejdet:

"Öresundsfestival er en god mulighed for os til at møde det svenske publikum i regionen, da Roskilde Festival har en lang tradition for at være en festival for både danskere og svenskere. Vi ser frem til at håndplukke de mest interessante bands til koncerterne i Malmö og til at komme en tur over sundet".

Öresundsfestivals leder, Nicklas Johannson, blev i januar tildelt Öresundkomiteens pris "Årets Öresundare" på baggrund af arbejdet med udviklingen og gennemførelsen af Öresundsfestival. En pris, der ikke tidligere er givet til kulturlivet.

Billetsalget er i gang på Billetlugen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA