x

Pharfar går solo – og indspiller album med Bikstok

Pharfar går solo – og indspiller album med Bikstok

Søren Schou, bedre sendt som Pharfar, udgiver i dag sin første solosingle, "La' Mig Rulle Dig". Pharfar har i mange år været en fremtrædende producer og komponist inden for reggae og dancehall, og han har også været bag mikrofonen som en tredjedel af Bikstok Røgsystem. Men efter at Bikstok gik over til at holde lav cigarføring i slutningen af 2006, trak Pharfar sig tilbage fra vokalistrollen for at fokusere på at komponere og producere for blandt andre Natasja, Bikstok Røgsystem, Wafande, Shaka Loveless og Kaka, enten alene eller sammen med makkeren Fresh-I, i duoen Donkey Sound.

Nu er Pharfar så tilbage i spotlyset med singlen ""La' Mig Rulle Dig", som med hans egne ord er en "liderlig hyldest til kvinder". GAFFA har fanget Pharfar for at høre nærmere om hans nye solokarriere.

Hvorfor trak du dig tilbage fra rampelyset i sin tid – og hvorfor er du vendt tilbage til det?

– Jeg havde det lidt ambivalent med rampelyset. Det var tiltrækkende, men det brændte også hårdt. På et tidspunkt fik jeg lyst til at give plads til andre, og så var producerrollen jo dejligt tilbagetrukket. Men efter nogle år fik jeg lyst til at komme frem på scenen igen – rampelyset lokkede atter.

Er singlen en forløber for et album?

– Der skal nok komme et album på et tidspunkt, men i første omgang gælder det en ep, som forhåbentlig kommer til efteråret. Det bliver fire numre, der alle kommer til at handle om kvinder, fester og sex, og de kommer til at udgøre en enhed. Senere kommer der nogle sange med lidt mere dybde.

"La' Mig Rulle Dig" er mere elektronisk end den musik, man kender fra dig. Hvorfor denne musikalske udvikling?

– Der er jo masser, der laver dancehall nu, men ikke så mange, der laver elektronisk dancehall, og jeg vil gerne lave noget, som ikke er lavet før.

Du har jo et meget stort netværk på den danske reggae- og dancehallscene. Betyder det, at der kommer en masse gæster på din ep?

– Nej, jeg vil gerne lave den alene, netop fordi jeg er så vant til at indgå i samarbejder med andre. Så her har jeg lavet det hele selv, netop for at prøve noget andet.

Nyt album med Bikstok Røgsystem på vej

Dancehall-musikken fik først succes herhjemme med Bikstok Røgsystem omkring 2005, så døde den lidt efter Natasjas tragiske død i 2007, og så synes der at være kommet en ny bølge inden for de sidste par år. Har du selv et bud på, hvorfor der er kommet denne anden bølge af dansk dancehall?

– Der er jo en masse unge kunstnere, der har lyttet til de lidt ældre, og de er så blevet klar med deres egen musik.

Hvad har du ellers gang i for tiden?

– Jeg er ved at indspille et nyt album med Bikstok, vores andet, og vi skal jo også ud og give koncerter til sommer. Det går godt i studiet, men jeg tør ikke sige noget om, hvornår albummet udkommer. Det er lidt farligt at sætte en dato på, men jeg håber da, det udkommer i år.

Singlen "La' Mig Rulle Dig" udkommer i dag på det uafhængige musikselskab Donkey Recs, som Pharfar er medstifter af sammen med Fresh-I og Peter Skovsted. Foruden Pharfar udgiver Donkey Recs det unge dancehall-navn Kaka.
 
Som producer har Pharfar opnået en stribe platincertificeringer, blandt andet med Shaka Loveless "Tomgang" (3 x platin, 2012) og "Ikke Mere Tid"  (3 x platin, 2012) og Wafande "Gi' Mig Et Smil" og "En Anden" (begge 2011). Som albumproducer har Pharfar blandt andet stået bag Natasjas anmelderroste og 3-dobbelt platinsælgende "I Danmark er jeg født" (2007) og Bikstok Røgsystem stilskabende "Over Stok og Sten" (2005), som han vandt "Årets Producer" for til Danish Music Awards. Som den ene halvdel af Donkey Sound har han produceret debutalbum for Wafande (2011), Stine Kinck (2011) og Shaka Loveless (2012). 

Se musikvideoen til "La' Mig Rulle Dig":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA